Weibulls

Få en grönskande trädgård med produkter av hög kvalitet från Weibulls. Ett märke med många år inom branschen för alla med trädgårdsintresse. Här hittar du ett brett sortiment av fröer, inklusive gräsfrön och ett av marknadens bredaste utbud av fröer till ekologisk odling.

Visar alla 2 resultat


Weibulls - Ett varumärke med lång erfarenhet

Weibulls är ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag med mer än 150 år inom branschen. Varumärket Weibulls ägs av Econova som är en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle och är ledande i Norden inom jord- och trädgårdsprodukter.

Vision med Weibulls som varumärke

Weibull som varumärke har en vision och grundfilosofi att inspirera odlingsintresserade både att odla och att använda moderna produkter som är bra för naturen och miljön. Econova är också måna om att ta vara på tradition och kompetens inom odlingskunskap. Företaget har därför tagit fram varumärkeslöftet ”Trädgårdslust - igår, idag och imorgon”, som beskriver alla dessa delar.

Historiken bakom Weibulls

Walfrid Weibull gick 1850 till sjöss och tog några år senare en sjökaptensexamen i Malmö. Han tjänstgjorde därefter främst på amerikanska fartyg på de stora sjöarna mellan Nord- och Sydamerika men även på andra destinationer. Walfrids fartyg förliste vid Arklow Banks strax söder om Dublin och kort därefter återvände han till Sverige, närmare bestämt Landskrona 1860.

Tre år senare tar han över släktgården Weibullsholm där han använde sina erfarenheter med foderväxtodling och kreatursskötsel han sett under sina resor. Walfrid lyckades snabbt få stora skördar som gav mer än vad han själv behövde och därför började han hjälpa sina grannar med utsäde.

År 1870 gav han ut den första frökatalogen och började producera och sälja fröer. Walfrid började också förädla fröer och expanderade verksamheten med en försäljningsorganisation och hans fem söner anslöt till företaget.

Weibulls blev stort inom svensk trädgårdsnäring och sålde cirka 13 miljoner fröpåsar varje år i slutet av 1970-talet. Företaget W Weibull AB förvärvades 1993 av Svalöf AB som samma år blev helägt av Lantmännen. Därefter såldes verksamheten till Econova 2008.

Köp produkter ur Weibulls sortiment online

Köp Weibull och andra produkter online hos oss direkt i vår webbutik, för att få en grönskande trädgård. Njut av en vacker trädgård med produkter från Weibull.

Fröer till odling

Weibulls fröer erbjuder en mängd olika frösorter till den som vill så blommor, odla grönsaker, kryddor eller anlägga en örtagård. Det finns även speciellt framtagna och lättodlade produkter för barn med Weibulls Junior.

Ekologisk odling med KRAV-märkta fröer

Efterfrågan ökar på KRAV-märkta frösorter och Weibulls erbjuder ett av de bredaste sortimenten på marknaden med ekologiska fröer för ekologisk odling. Bland produkterna finns fröer för odling av grönsaker, rotfrukter, kryddväxter och blommor.

Gräsfröblandningar

Weibulls gräsfröblandningar är framtagna för att tåla vårt nordiska klimat och det finns en bred variation av fröer. Det är hög kvalitet och både grobarhet och renhet i gräsfröblandningarna ligger högt över EUs krav.