Hem / Mördarsnigel / Snigelprodukter

Bli av med / förebygg Mördarsniglar - produkter

Mördarsnigeln har blivit alla tomtägares stora skräck på senare år. Inte så konstigt med tanke på vilken förödelse den kan lämna i sina slemmiga spår. Men det går att bekämpa den! Här hittar du allt från miljövänliga snigelgifter till innovativa fällor och skyddande barriärer som hjälper dig bli av med trädgårdsmarodören.

Populära just nu

-17%
Populär
-16%

Visar alla 9 resultat

-17%
Populär
-16%
Populär

Snabbguide: Så gör du - 6 tips

Mördarsniglar är en av trädgårdens ”värsta fiender”. Utöver att de förstör i trädgården upplevs de av många som mycket äckliga. Bästa sättet att få bort mördarsniglar är att förebygga problemet, skydda med barriärer och använda snigelgift.

Bekämpa sniglar med:

  • Mineralgranulat: Mineralgranulat kan användas mot mördarsniglar och många andra snigelarter. Granulatet är uttorkande på sniglarna och eftersom de är blötdjur kommer de att välja att inte passera de gränser som skapas med mineralgranulat.
  • Bekämpningsmedel / Snigelgift: Bekämpa mördarsniglar med miljövänligt bekämpningsmedel i form av pellets. De lockas äta detta pellets som innehåller järnfosfat vilket gör att snigeln får en falsk mättnadskänsla. Därmed kommer de svälta ihjäl. Effekten kan nås på ett par hundra kvadratmeter och över 3 – 4 veckor. Kan med fördel användas i en så kallad snigelstation vilket gör att husdjur inte kommer åt födan.
  • Snigelfällor: Är ett billigt och enkelt sätt att bli av med mördarsniglar vid mindre bestånd. Fällan laddas med bete och när snigeln tagit sig kan den inte ta sig ut. Töm fällan långt från hemmet om sniglarna inte dödas på plats.

Förebygg snigelproblem:

Förebygg problem med mördarsniglar genom att skapa barriärer och minimera platser i trädgården där de trivs. Men framförallt – börja med att bekämpa dem så fort de upptäcks.

  • Koppartejp: När en snigel kommer i kontakt med koppartejp skapas en extremt liten stöt som är obehaglig för snigeln varpå den väljer att ta sig en annan väg framåt. Kan exempelvis fästas på planteringslådor.
  • Snigelstaket: Snigelstaket är ett fysiskt hinder på ca 30 cm som mördarsniglar inte tar sig förbi. Snyggare än koppartejp och effektivt för att skydda planteringar.
  • Kontrollera plantor: Kontrollera alltid plantor när du köpt dem från en handelsträdgård. Byt gärna ut så mycket jord som möjligt.
  • Ta bort föda: Undvik lövhögar, platser det hålls fuktigt länge på dagen och frukt på marken. Se till att komposten hålls stängd.
  • Undvik fukt: Då sniglar är blötdjur trivs de fuktiga miljöer. Försök därmed att hålla så torrt som möjligt. Vattna exempelvis på kvällen istället för på morgonen vilket gör att gräsmattan torkar ur mer under dagen. Kom ihåg att täckodling skapar fuktiga miljöer.
  • Bekämpa tidigt: Sätt upp skydd på våren innan sniglarna börjat sprida sig. Börja med att bekämpa mördarsniglar så fort du ser dem då de kan vara mycket svåra att bli av med vid stora populationer. Kom ihåg att bekämpa dem både vår, sommar och höst. Detta för att minska antalet mördarsniglar som övervintrar i trädgården och sedan lägger ägg där.