Hem / Trädgård / Odling & Skötsel / Mossa & Ogräs

Mossa & Ogräs

Både mossa och ogräs kan snabbt sprida sig i trädgården, i gräsmattan, på uteplatsen, i gångar och rabatter. Genom att tidigt få bort ogräset och mossan behöver man inte lägga så mycket tid på att rensa och försöka motarbeta att det tar över trädgården. Vi har flera godkända ogräsmedel och mossmedel av hög kvalitet som effektivt dödar och motverkar ogräs och mossa i gräsmattan eller på din uteplats. Det finns även bra takrengöring för att bekämpa mossa på taket.

Visar alla 4 resultat

-25%

Ogräsmedel

Ogräs kan mycket snabbt sprida sig i trädgården. Det kan snabbt få fäste i gräs, på gångar, uteplatser och andra ställen. För att det inte ska hinna bli för mycket är det bra att regelbundet se över och ta bort ogräset. Med ett effektivt ogräsmedel blir det enkelt att bli av med ogräs i gräsmattan och på andra ställen.

Det finns olika typer av ogräsmedel att använda beroende på var de behöver appliceras, för mindre ytor eller större områden. En del påverkar också bara synligt ogräs ovanför markytan medan andra sorter även hindrar att nytt ogräs växer upp.

Mossmedel

Även mossa kan lätt sprida sig i gräset och kan även bli problem på tak. Oavsett om det är taket eller gräsmattan som har drabbats av mossa finns det smidiga och effektiva mossmedel att använda för att få ett snyggt tak och en riktigt fin gräsmatta igen.

Det bästa sättet för att långsiktigt bli av med mossa i gräsmattan är att kombinera mossmedel med mossförebyggande gräsgödsel. Se också till att klippa gräset ofta och låt gärna gräsklippet ligga kvar för extra näring så att gräset blir starkt och kan konkurrera ut mossan.