Hem / Spindlar / Spindelprodukter

Bli av med spindlar

Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära produkter

-20%
-9%
Populär
-30%
Värdepaket

Visar alla 16 resultat

-9%
Populär
-23%
-14%
Värdepaket
449 kr
-20%
-30%
Värdepaket
-18%
Värdepaket
599 kr
-17%
-13%
-24%

Snabbguide: Bli av med spindlar

Även om svenska spindlar inte är farliga så kan det vara ytterst obehagliga. Här hittar du våra produkter som hjälper dig att bekämpa spindlar och hålla dem borta från hemmet.

Bekämpa spindlar med:

  • Spindelskrämma: En spindelskrämma sätts i ett vägguttag och avger därefter ett ljud som människor inte uppfattar men som skrämmer iväg spindlar. Ska enbart användas inomhus och fungerar bäst på öppna ytor.
  • Insektsspray: Insektsspray kan användas direkt på spindlarna för att därigenom döda dem. Kan även användas på ställen där spindlarna brukar befinna sig för att mota bort dem därifrån.
  • Rödceder: Rödceder avger en doft som ogillas av mal, pälsänger, spindlar och vissa andra insekter. Rödceder finns både som flytande koncentrerad olja samt i träprodukter så som bollar, klossar, flisor m.m.
  • Klisterfällor: Klisterfällor kan användas mot ett flertal olika insekter. Fällan består av en klisterremsa som läggs ut på golvet eller hängs från taket. Klistret gör att insekterna fastnar och inte kan ta sig loss. Klisterfällor finns i något olika storlekar och ska aldrig användas om man har husdjur som kan komma åt dem.

Förebygg problem med spindlar:

Det är generellt svårare att förebygga problem med insekter än med smågnagare. Detta eftersom insekter kan komma in i hemmet vid inköp av växter eller frukt likväl som genom extremt små springor. Men det finns ändå en del preventiva åtgärder som bör genomföras.

  • Täta springor: Att hitta vilka vägar som spindlarna tar för att komma in i en bostad är knappast lätt. De är så små att minimala springor räcker. Men genom att täta springor minskar risken för att spindlarna tar sig in. Dessutom stänger det ute andra djur så som råttor, möss och sorkar.
  • Ta bort andra insekter: Spindlar lever främst på andra insekter och söker sig alltså till ställen där dessa kan fångas. Har du problem med spindlar är alltså chansen stor att det även finns många andra småinsekter. Bästa sättet att få bort spindlar är därmed att städa, hålla rent och få bort andra insekter.
  • Släck utomhusbelysningen: Det är mysigt och trevligt med dämpad utomhusbelysning på altanen. Men belysning drar till sig insekter – som drar till sig spindlar. Genom att släcka utomhusbelysningen kan man alltså bli av med spindlar som söker sig till dessa insekter.