Hem / Trädgårdshandske

Trädgårdshandskar

Skydda händerna ordentligt när du jobbar i trädgården med trädgårdshandskar i hög kvalitet som sitter med bästa passform. Oavsett om du ska plantera, klippa rosor eller röja i trädgården behöver händerna skyddas mot både jordbakterier, vassa grenar och annat. Med ett par bekväma och funktionella trädgårdshandskar skyddar du dina händer hela tiden.

I vår webbutik hittar du flera olika handsktyper för olika aktiviteter. Välj bland tunna smidiga handskar för detaljarbeten till större och grövre för tyngre arbeten. Handskarna har varierande passform i flera storlekar för att passa till olika händer. Vi har trädgårdshandskar i både dam- och herrstorlekar.

Populära produkter

Endast ett sökresultat


Trädgårdshandskar för dam och herr

När det är dags för trädgårdsarbete är det viktigt med rätt utrustning för att jobba effektivt och utan problem. Trädgårdshandskar gör trädgårdsarbetet mycket enklare genom att man får ett bättre grepp om olika verktyg och maskiner samtidigt som händerna skyddas mot vassa taggar och grenar. De allra flesta handskar är enkla att sköta då många kan tvättas i maskin vid behov.

Handskar för trädgården finns i flera olika modeller där vissa skyddar mot väta, taggar eller värmer om det är lite kyligt ute. En roshandske skyddar bra mot taggar, vattenhandskar är vattentäta och sedan finns det trädgårdshandskar i form av redskapshandskar för lite mer grovarbete.

I vårt sortiment finns ett bra utbud med trädgårdshandskar för både dam och herr.

Tunna trädgårdshandskar

Ibland när man arbetar med små arbeten och detaljer i trädgården som plantering, klippning av mindre buskar med mera är det smidigt med ett par tunna trädgårdshandskar.

En tunn handske ger bättre känsla när man behöver hålla i lite mindre saker. Exempelvis vid beskäring av buskar och träd behövs ett par smidiga handskar med fingertoppskänsla.

Större och grövre trädgårdshandskar

För lite större arbetsuppgifter när man röjer i trädgården, ska ta i med kraft eller bära tyngre saker kan ett par större och grövre trädgårdshandskar vara bra att använda. Ett par slitstarka arbetshandskar är då ett bra val.

Allroundhandskar

Om man ska gräva lite lätt i trädgårdslandet eller kratta löv räcker det med ett par enklare trädgårdshandskar. Då kan en praktisk allroundhandske vara bra som kan användas till den mesta typen av trädgårdsarbete.

Roshandskar

Så kallade roshandskar skyddar lite bättre mot taggar och utmärker sig ofta som långa trädgårdshandskar för att även skydda underarmarna. Roshandskar brukar ha lätt vaddering för att taggarna inte ska gå igenom och in i handen.

Ett bra skydd när man arbetar i trädgården där det finns taggar eller spretande grenar.

Vattentäta trädgårdshandskar

Vattentäta trädgårdhandskar kan vara bra vid blött arbete i trädgården. Antingen kan det ha varit vid vattning eller när det har regnat ute och grenar, jord och annat är blött. Speciellt om det är lite kyligt är det inget roligt att arbeta i trädgården med blöta händer.