Hem / Alla Musprodukter

Bli av med möss

Att möss tar sig in i våra bostäder är egentligen inte konstigt, de har hög ämnesomsättning och behöver föda, speciellt när temperaturen utomhus sjunker. Det krävs endast ett ytterst litet hål för att musen ska ta sig in och ställa till det. På senare tid har elektriska musfällor blivit otroligt populära, delvis för sin smidiga hantering men även för att de eliminerar musen på ett snabbt och humant sätt.

Populärast

-20%
Populär
Populär
Populär
-13%

Visar alla 32 resultat

Populär
49 kr
-34%
-13%
-17%
-20%
-12%
-20%
Populär
-24%
-28%
Populär
-18%
-13%
1,299 kr
-12%
Ny
-27%
Populär

Tillbehör

-3%

Snabbguide: Bli av med möss

Vi erbjuder flera olika produkter som är effektiva för att bli av med möss. Det bästa sättet att få bort möss är däremot att kombinera musfällor och musskrämmor samt med förebyggande åtgärder. Här nedan går vi igenom de viktigaste punkterna att ha koll på.

Bekämpa mössen med:

  • Musfällor: Välj mellan klassisk slagfälla eller elektronisk fälla - där du inte behöver röra vid de möss som fastnat i fällan. Det finns även levandefångande fällor samt de absolut mest effektiva att använda utomhus, kolsyrefällorna.
  • Musskrämmor: Elektroniska musskrämmor kan användas för att bli av med möss på en öppen yta som exempelvis ett köksgolv eller garagegolv. De sänder ut ett ultraljud som gnagare uppfattar och upplever obehagligt. Då ljudet inte går genom väggar eller möbler behöver de kompletteras med musfällor.

Förebygg musproblem:

Med musfällor och musskrämmor går det att bekämpa möss som tagit sig in i bostaden. Men för att inte nya möss ska komma in bör man genomföra preventiva åtgärder så som att:

  • Täta springor: Försök att lokalisera var mössen tar sig. Oftast sker det via mindre glipor och hål. Ett sätt är att lägga ut en tunn sträng med vitt pulver för att se om musen rört sig över denna sträng under natten. Täta springor och hålutrymmen så de inte tar sig in igen.
  • Håll borta maten: Den största anledningen att mössen söker sig fram på natten är för att hitta mat. Därmed är det viktigt att hålla diskbänken ren, ha skafferidörren stängd och inte lämna framme mat. Mata inte heller fåglar i närheten av huset.
  • Musgift? Vi rekommenderar generell inte musgift då mössen i detta fall ofta dör på undanskymda platser och där kan förruttna. Inomhus bör istället främst musfällor användas.