Hem / Flugor / Flugprodukter

Medel mot Flugor

Bekämpa flugor med klisterfällor, insektsdödare, spray eller en klassisk flugsmälla. Det bästa sättet att slippa flugor är däremot att se skapa ett skydd så de inte kommer i närheten. Det sker framförallt med insektsnät. Läs vår guide, längre ner på sidan, om hur flugor effektivast bekämpas och vilka produkter som passar bäst utifrån behov.

Populära just nu

-20%
39 kr
-14%
-17%

Visar alla 30 resultat

-20%
39 kr
-23%
-17%
-9%
-10%
-12%
-14%
-34%
-11%

Snabbguide: Flugor

Vilka bekämpningsprodukter som bör väljas beror på var flugorna brukar finnas samt i vilken omfattning de behöver bekämpas. I vissa fall bör flera olika produkter kombineras.

Bekämpa flugor med:

 • Flugpenna: Flugpenna används för att appliceras ett ”streck” med gift på ett plant underlag. Giftet är verksamt i 3 – 4 veckor. Insekter som kommer åt giftet kommer att dö. Det är därmed ett effektivt sätt att bekämpa flugor vid exempelvis fönster samt på ställen där spray eller klisterfällor inte kan användas.
 • Insektsspray: Insektsspray bekämpar de flesta mindre insekterna. Spraya direkt på insekterna eller där de brukar förekomma. Läs noga på instruktionerna då dessa sprayer kan variera kraftigt gällande var, och i vilken mängd, de bör användas.
 • Flugfälla (klisterfälla): Klisterfällor är enkla, billiga och effektiva fällor som fångar flugor dygnet runt. Dra ut klisterremsan ur förpackningen och häng upp den i taket där flugor brukar finnas. Flugorna, samt andra flygande insekter, kommer dras till remsan och fastnar sedan i klistret och dör. Det finns även klisterfällor speciellt utformade för att användas vid fönster.

  Önskas en större klisterfälla rekommenderas ”Slingan”. En 400 meter lång klisterfälla som kan hängas upp i taket, i slingor, när flugor ska fångas på större ytor inomhus.

 • Insektsdödare (UV-fälla): Insektsdödare lockar till sig flugor, och andra flygande insekter, med UV-ljus. När insekterna sedan kommer åt högspänningsnätet dör de blixtsnabbt av en elektrisk stöt. Var noga med att välja modell utifrån om den ska användas utomhus eller inomhus. Modellerna skiljer sig även åt gällande hur många kvadratmeter som de skapar skydd på.
 • Flugsmälla: Flugsmälla kan användas för att döda enstaka flugor i hemmet. Kombinera med en insektsdödare som dödar flugorna dygnet runt.

Förebygg flugproblem:

Bäst effekt ges om bekämpning av flugor kombineras med förebyggande åtgärder. Framförallt är det viktigt att ha insektsnät för dörrar och fönster.

 • Insektsnät: Insektsnät för fönster alternativ nät för dörrar är ett måste för att hålla flugor, och andra insekter, utanför. Bara genom att sätta upp nät kan antalet flugor som tar sig in i bostaden minska avsevärt.
 • Insektsnät för mat & fika: Insektsnät för mat eller fika ser ut som en ”kåpa” som ställs över tallriken eller kakfatet. Därmed skyddas det mot insekter fram till att gästerna kommer och sätter sig vid bordet.
 • Håll rent: Förebygg problem med flugor genom att hålla rent i kök och badrum. Under sommarmånaderna kan frukt läggas i skafferi istället för framme i ett fruktfat. Låt inte soppåsen stå framme och ha lock på komposten.  Allt för att minska möjligheterna för flugorna att få föda.
 • Klisterfälla – i förebyggande syfte: Häng upp klisterfällor redan i början av våren för att därmed snabbt fånga in de flugor som sedan tar sig in i bostaden. Fällorna kan även användas som ”indikator” på att insekter finns i bostaden.