Hem / Råttor / Råttprodukter

Bli av med Råttor - produkter

Här hittar du råttfällor, elektriska råttfällor samt råttkrämmor som avger ljud som råttorna inte tycker om. Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära just nu

-24%
Det ursprungliga priset var: 849 kr.Det nuvarande priset är: 649 kr.
-34%
Det ursprungliga priset var: 2,078 kr.Det nuvarande priset är: 1,380 kr.
Populär
-11%
Värdepaket
Det ursprungliga priset var: 336 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.

Visar alla 36 resultat

Populär
-34%
Det ursprungliga priset var: 2,078 kr.Det nuvarande priset är: 1,380 kr.
-13%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 349 kr.
-20%
Det ursprungliga priset var: 499 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.
-3%
Det ursprungliga priset var: 195 kr.Det nuvarande priset är: 189 kr.
-18%
Det ursprungliga priset var: 120 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.
-24%
Det ursprungliga priset var: 849 kr.Det nuvarande priset är: 649 kr.
-11%
Värdepaket
Det ursprungliga priset var: 336 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.
-14%
Det ursprungliga priset var: 207 kr.Det nuvarande priset är: 179 kr.
Populär
-12%
Det ursprungliga priset var: 169 kr.Det nuvarande priset är: 149 kr.
-36%
Ny
Det ursprungliga priset var: 6,234 kr.Det nuvarande priset är: 3,999 kr.

Snabbguide: Bli av med råttor

En viktig del i råttbekämpning är preventiva åtgärder. Hit hör till exempel att lokalisera möjliga ingångar och att inte lämna mat framme på bord och diskbänk. Har man redan drabbats av råttangrepp är skrämmor och råttfällor de två bästa sätten att få bort råttor.

Bekämpa råttor med:

  • Klassisk råttfälla: En väl beprövad metod som av många anses vara det bästa sättet att få bort råttor. Fällan består av en rektangulär platta med en kraftig fjädringsmekanism som snabbt ska döda råttan. Lockbeten kan variera. Om råttorna redan har börjat äta vissa saker (till exempel smulor, ost eller rester) så brukar man använda det. Populärt är annars Provoke, en speciellt framtagen gel som lockar råttorna till fällan.
  • Elektroniska råttfällor: På marknaden idag finns ett antal olika alternativ till den klassiska råttfällan. Till exempel finns elektroniska fällor, bland annat med fördelen att de är säkra för barn och husdjur att vistas omkring. En annan fördel med elektroniska fällor är att man inte behöver ha någon fysisk kontakt med bytet.
  • Ofarliga fällor: Den som inte vill skada råttorna kan sätta ut en fälla som enbart fångar dem – och inte dödar dem. Dessa kräver dock regelbunden tillsyn (dagligen, enligt Naturvårdsverket) för att undvika onödigt lidande för djuret.
  • Råttskrämmor: Råttskrämmor kan användas i såväl reaktivt som proaktivt syfte. Läs mer om dessa under rubriken nedan. Ett sätt att bekämpa råttor på en begränsad yta.

Förebygg råttproblem

Det finns en rad olika förebyggande åtgärder som kan vidtas för att minska risken för råttangrepp. Till exempel:

  • Täpp igen håligheter: Råttorna tar sig ofta in genom sprickor och hål på olika platser i huset. Ett effektivt sätt att stoppa dem från att komma in är att sätta upp gnagarskydd i form av stålnät. Kontrollera att gnagarskyddet lever upp till de krav som Boverket ställer på dem. För att täppa igen mindre håligheter och sprickor kan man använda en tätningsmassa.
  • Använd råttskrämmor: Känner du till att det finns en viss yta där de håller till, eller där det finns en risk att de tar sig in, kan du sätta upp en råttskrämma. De sänder ut ett störande ljud som råttorna finner det mycket stressande att vistas kring. Ljudet går dock inte igenom väggar, så flera av dem kan behövas. Skrämmorna kan med fördel kompletteras med fällor.
  • Håll trädgården i trim: Råttor använder sig av högt gräs som skydd. Genom att hålla gräset kort med t.ex. en grästrimmer blir de mer utsatta. Vidare bör buskar, klätterväxter och träd undvikas i direkt anslutning till fasaden, då dessa kan användas för att klättra till öppningar högre upp på fasaden.

Ultraljudsskrämmor

En råttskrämma kopplas in i ett eluttag och sänder sedan ut ultraljud som stör smågnagare som exempelvis råttor. Istället för att locka till sig och döda råttorna (som fällorna ovan) så skräms de iväg.

Det är ett smidigt komplement till råttfällor men det är svårt att täcka större områden med dessa skrämmor då ultraljud inte går genom material så som väggar, möbler, kläder m.m.

Passar dig som: En råttskrämma passar på öppna ytor. Det kan exempelvis vara i ett garage, kök eller en källare. Man kan därmed skrämma bort råttorna från ett mindre specifikt område.

Använda råttgift?

Råttgift får i vissa begränsande fall användas vid bekämpning av råttor. Men det krävs då att företaget som utför bekämpningen har licens på att få använda gift. För privatpersoner är det alltså inte ett alternativ att välja råttgift. Man får därmed förlita sig på olika råttfällor och preventiva åtgärder.

Det finns även en fördel att prioritera fällor istället för gift. Med gift finns nämligen alltid risken att råttan får i sig giftet och sedan dör på ett ställe där den sedan förruttnar och skapar illaluktande doft.