Elektriska råttfällor

Elektriska råttfällor rekommenderas vid bekämpning av råttor inomhus. Fördelen är främst att råttan dödas effektivt samt att man lätt kan tömma fällan utan att behöva röra vid råttan.

Visar alla 7 resultat

Populär
-34%
Det ursprungliga priset var: 2,078 kr.Det nuvarande priset är: 1,380 kr.
-24%
Det ursprungliga priset var: 849 kr.Det nuvarande priset är: 649 kr.
-36%
Det ursprungliga priset var: 6,234 kr.Det nuvarande priset är: 3,999 kr.

Snabbguide: Elektrisk råttfälla

Fördelarna med elektriska råttfällor:

  • Hygieniskt – Du behöver aldrig röra i råttan
  • Säker död – Råttan dödas via ett flertal stötar
  • Indikering – Fångst indikeras via diod eller app
  • Enkel laddning – Riskera aldrig slag över fingrarna

Så fungerar de

Råttfällan laddas med bete och råttan lockas därmed in i fällan som ser ut som en mindre låda. När råttan är helt och hållet inne utsätts den för flera elektriska stötar vilket gör att den med säkerhet dör. Fällan är även utformad så att råttan inte ska kunna fly ut från den. Här finns alltså en fördel mot den klassiska slagfällan som kan slå snett och i vissa fall bara skada råttan.

Många av dessa fällor har indikatorer, exempelvis en liten diod som lyser, som påvisar att fällan slagit igen och fångat en råtta.

Nu kan råttfällan tömmas och laddas om. Eftersom ingen yttre skada uppstår på råttan är det lätt att tömma fällan utan att behöva ta i djuret.

När sedan nytt bete ska läggas in kan detta ske helt utan risk för att skada fingrarna vilket även det är en fördel i jämförelse mot slagfällan.

OBS – Använd elektriska råttfällor enbart inomhus och där det är fuktfritt. Eftersom det är elektricitet bör aldrig fällan utsättas för fukt.

Olika modeller av elektriska råttfällor

  • Batteri eller eldriven? Det vanligaste är att råttfällorna drivs av batteri. Däremot kan ett par modeller även kopplas in via vägguttag vilket minimerar batteriåtgången. Även om batterierna räcker länge så finns fördel i att kunna ha eldrift.
  • Hel eller delbar konstruktion? De större modellerna kan vara delbara. När råttan fångats tas fångstdelen av, råttan hälls ut och delen kan sedan rengöras. På de mindre modellerna brukar fällan vara i ett stycke.
  • Indikatorlampa eller Wifi? Det vanligaste är att elektriska råttfällor har en indikatorlampa som lyser vid fångst. En smidig lösning eftersom man inte alltid kan se utifrån om det är en råtta i fällan eller inte. Dessutom praktiskt om fällan står under en trappa, i en klädkammare eller annan mörk plats.Ett alternativ är att välja en elektrisk råttfälla med Wifi. Via appen går det att se om det är fångst samt när batterierna på fällan börjar ta slut. Framförallt smidigt om man har ett flertal fällor som regelbundet ska kontrolleras. Kräver tillgång till Wifi samt att en specifik app laddas hem.

Vanliga frågor

Det beror på hur många batterier som används i fällan. Exempelvis kräver elektriska råttfällan VICTOR 4 st C-batterier vilka förväntas räcka till att döda ca 50 råttor. Batterier köps separat och följer alltså inte med vid köp.
Många fällor kan både fånga råttor och större möss. I vissa enstaka fall finns däremot risken att de allra minsta mössen är så små att de inte aktiverar fällans elektriska stötar. Välj därför primärt en musfälla vid musproblem och råttfälla vid råttproblem.
Mus- och råttfällor bör aldrig placeras där barn eller husdjur förväntas vara. Visserligen är fällorna konstruerade med olika slags säkerhetsfunktioner men det finns alltid en viss risk när elektriska stötar skapas.