Hem / Trädgård / Odling & Skötsel / Näring & Gödsel

Näring & Gödsel

Med rätt sorts näring och gödsel får du blommor, plantor och växter att både blomstra och grönska som ett proffs. Växterna håller sig vackra och friska så att du enkelt kan njuta av all grönska. För odlingar kan man få en större skörd genom att ge plantorna rätt näringsämnen och i lagom doser.

I vår webbutik finns olika typer av näring och gödsel som kan användas för krukväxter inomhus, odlingar och andra sorts växter utomhus. Här hittar du enkelt rätt typ av näring till olika användningsområden.

Populära produkter

-10%
-50%

Visar alla 35 resultat

-50%
-10%
-18%
-51%
-32%

Växtnäring

Odlingar och andra växter behöver bra näring för att växa och frodas. Genom att växterna och plantorna får vad de behöver i näringsväg blir de motståndskraftiga mot både sjukdomar och ohyra.

Jord innehåller rätt näringsämnen men ibland behöver växterna lite hjälp. Det beror både på att jorden urlakas och för att växter kan ha en snabb tillväxt med behov av extra näring. Krukväxter exempelvis, behöver vanligtvis näring en gång i veckan under våren till och med hösten.

Växtnäring finns att köpa i många varianter som näringspinnar, granulerade korn eller i flytande form.

Gödsel

Benmjöl är ett organiskt och långtidsverkande gödselmedel. Det har ett högt näringsvärde och är rikt på fosfor och kväve. Genom att gödsla med benmjöl får växterna näring jämnt och långsamt och man minimerar risken för övergödsling.

Det finns även gödsel som är bra för gräsmattan som är rikt på mineraler som främjar rotbildning och gör att gräsmattan växer kraftigare vilket gör att man får en tätare gräsmatta.