Hem / Rådjur / Rådjursprodukter

Bli av med / förebygg: Rådjur

Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära produkter

-13%
-25%

Visar alla 4 resultat

-25%
-13%

Bli av med rådjur

Rådjur är visserligen vackra att se på men kan förstöra en hel del i rabatterna och på träden. Att bekämpa rådjur innebär att man framförallt skrämmer bort dem så de söker sig till en annan plats. Vi hjälper dig att bli av med rådjur med följande tips och produkter.

Bekämpa rådjur med:

Bästa sättet att få bort rådjur är att skrämma dem på olika sätt.

  • Viltskrämma: En viltskrämma sänder ut högfrekvent ljud som rådjuren ogillar. Genom att många av dessa skrämmor har rörelsesensor aktiveras de enbart när ett djur kommer tillräckligt nära. Drivs av batteri och kan därmed placeras nästan var som helst.
  • ”Varg”-reflex eller andra rådjur: Ett annat sätt att skrämma rådjuren är att sätta upp en reflex som liknar en siluett av en varg. Rådjuren blir därmed skrämda av vargen och vågar sig inte fram till trädgården. Djuren kan däremot vänja sig vid siluetten om den sitter för länge på samma ställe.Man kan även skrämma dem med hjälp av rådjurssiluetter. Rådjuren vill nämligen inte vara på andra rådjurs revir. Genom att sätta upp siluetter av rådjursbakar kan de tro att det redan finns djur i trädgården varpå de väljer att inte gå dit.
  • Viltskyddsmedel: Viltskyddsmedel är ett medel som är tillverkat av fårtalg och som rådjuren helst undviker. Kan sprayas på växter som rådjuren gärna äter. Ger ett skydd i ca 6 veckor.

Förebygg problem med rådjur

  • Gnagskyddsnät: Problemen som uppstår med rådjur i trädgården är framförallt att de äter upp växter och biter på mindre träd och ungplantor. Ett gnagskyddsnät kan monteras på trädstammarna och skyddar dem därmed mot både rådjur och gnagare.
  • Stängsel: Det absolut bästa sättet att få bort rådjur från trädgården är att sätta upp stängsel. Däremot är det kanske inte lika trevligt att ha stängsel runt hela gården. Kanske kan det räcka på den del som är mot ett skogsbryn. Då rådjur kan hoppa högt behöver stängslet vara ca 180 cm högt.Ett annat alternativ är att enbart sätta stängsel kring vissa växter eller delar av trädgården där odling pågår.
  • Välj växter som de inte äter: Tulpaner och krokusar verkar vara rådjurens favoritföda. I alla fall i villaområden. Välj istället växter som rådjuren ratar. Det är exempelvis ramslök och en hel del liljor. Fråga när du köper lökar till trädgården nästa gång.