Hem / Sork / Sorkprodukter

Bli av med sork - produkter

För att bli av med sork är en sorkfälla ett bra hjälpmedel. Här hittar du fällor och andra produkter som håller sorken borta. Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära just nu

-11%
Det ursprungliga priset var: 449 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.

Visar alla 13 resultat

-11%
Det ursprungliga priset var: 449 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.
-25%
Populär
Det ursprungliga priset var: 798 kr.Det nuvarande priset är: 599 kr.
-11%
Det ursprungliga priset var: 449 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.
-13%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 349 kr.

Snabbguide: Bli av med sork

Problem med sorkar i trädgården? Här hittar du produkterna och tipsen som gör trädgården sorkfri. Bekämpa sork med fällor och skrämmor samt skydda med nät och doftämnen.

Bekämpa sork med:

  • Sorkfälla: Det finns ett par olika modeller av sorkfällor som effektivt fångar och dödar sork. Det som skiljer dem åt är hur sorken dödas (exempelvis mekanisk fjäder alternativt krutpatron som skapar tryckvåg) samt om de kan användas under mark eller inte. Är det problem med sork under markytan kan de som grävs ner rekommenderas. Vill du bekämpa sorkar på markytan kan även vanliga slagfällor (mus- och råttfällor) användas. Det finns även levandefångstfällor vilka därmed används för både möss, råttor och sorkar. Däremot får olika bete användas beroende på djur då sorkar söker sig till grönsaker.
  • Sorkskrämma: Mullvads- och sorkskrämmor skapar små vibrationer i marken som skrämmer bort dessa djur. Beroende på markens densitet och material täcker en sorkskrämma olika stor yta. Bäst fungerar den i kompakt lerjord. Går på batteri eller solceller. De på batteri täcker störst yta.

Förebygg problem med sorkar:

Bästa sättet att få bort sork är att både jobba aktivt med fällor och proaktivt med nät och skydd.

  • Doftämnen: Doftämne finns i pulver/pelletsform och kan läggas där man vill skapa ett skydd för mullvad och sork. Doftämnet förvirrar luktsinnet hos djuren vilket gör att de inte kan söka sig fram till den föda som finns tillgänglig i trädgården.
  • Använd robotgräsklippare: Sorkar blir skrämda av vibrationer i marken och håller sig gärna borta från människor. Det finns därför en fördel att ha en robotgräsklippare som regelbundet klipper och rör sig på gräsmattan. Dessutom hålls gräset kort vilket minskar risken för att sorken ska trivas.
  • Sorknät: Mullvads- och sorknät grävs ner i marken (ca 1 meter djupt) och skapar därmed ett fysiskt stopp för djuren. Om de gräver sig fram till nätet kommer de bli tvungna att välja en annan väg. Har grannarna problem med sork kan det alltså vara värt att gräva upp en 15 cm bred och ca 100 cm djup ränna där sedan plastnätet kan läggas ner. Att gräva ner nät är det bästa sättet att motverka sork. Men det är samtidigt ett stort arbete som krävs för att skapa detta skydd.
  • Ge dem inte mat: Som med en rad skadedjur och gnagare dras sorkar till platser där det finns gott om mat. Finns exempelvis ett fågelbord är chansen stor att en hel del mat faller ner på marken vilket kan locka dit dem.
  • Plantera lök: Sorkar gillar inte gräslök, vitlök samt klocklilja. Genom att plantera lök kan sorkarna hållas borta från rabatterna. Men komplettera gärna med doftämnen.
  • Täta springor: Vill ni bli av med sork som sökts sig in i bostaden? I så fall bör ni i första hand täta springor och försöka kartlägga var sorkarna tar sig in. Detta förekommer främst i sommarstugor eller i villor där det inte bor så många människor.