Hem / Hem & Städ / Hygien

Hälsa & hygien

Oavsett om man städar, arbetar i trädgården eller på annat sätt försöker behandla ohyra i hemmet händer det ibland att man skadar sig eller vill desinficera händerna ordentligt.

I vår webbutik hittar du det mesta du behöver för behandling av skrubbsår och annan sårvård med sårsalva och plåster. Vi har även effektiv handsprit som hjälper till att få händerna ordentligt rena och som är ett bra komplement för att förebygga smittspridning.

Populära just nu

Visar alla 19 resultat


Sårsalva

Om man har fått ett sår finns det bra sårsalvor som hjälper till med att skynda på sårläkningen. Efter sårtvätt smörjer man med sårsalva som skapar en tunn hinna över såret vilket ger ett visst skydd mot smuts och bakterier samtidigt som huden får chans att andas för bättre läkning.

I början med ett sår kan man behöva använda en sårsalva flera gånger om dagen tills såret är helt läkt.

Plåster

Till såren har vi även plåster i vårt utbud. Man vet aldrig när man behöver ett plåster tillgängligt så se regelbundet över lagret hemma och i väskan.

Det går utmärkt att använda sårsalva under ett plåster. För att såret ska läka ordentligt behöver man även tvätta såret och byta plåster tillräckligt ofta för att det inte ska börja bildas bakterier i såret om det vätskar sig. Vid byte är det också bra om såret får luftas lite för bättre läkning.

Handsprit

Handsprit är smidigt att ha hemma när det blir förkylningstider och diverse magsjuka som smittar mycket via handkontakt. Handdesinfektion finns i flera storlekar i både lätt flytande form och som gel för att användas utifrån olika behov.

Handsprit är bra som komplement till vanlig handtvätt med vatten och tvål då handdesinfektion är bakteriedödande och även råder bukt på virus.