Hem / Trädgård / Odling & Skötsel

Odling & Skötsel

Att odla och sköta trädgården är både kul och avstressande för många personer. Är man inte så förtjust i det finns det också gott om produkter som förenklar och gör allting mycket lättare.

Oavsett om man vill odla eller bara ta hand om trädgården för att bli av med ogräs, mossa och skadedjur kan du här i vår webbutik hitta allt du behöver för en lyckad odling och en välskött trädgård.

Populära just nu

-29%
Populär
-25%
-40%

Visar alla 14 resultat

-29%
Populär
-40%
-25%

Mossa och ogräs

Mossa och ogräs är något som snabbt kan sprida sig i trädgården, inte bara i gräsmattan utan även på uteplatsen, i rabatter eller gångar. Gör man inget åt det kan det snabbt sprida sig och i värsta fall ta över hela gräsmattan.

Genom att så tidigt som möjligt bekämpa med ogräsmedel och mossmedel slipper man lägga så mycket tid på att rensa för hand. Med effektiva produkter av hög kvalitet kan man få en fin och tät gräsmatta som är lätt att underhålla.

Näring och gödsel

Både odlingar och andra växter behöver näring för att växa och hålla sig friska och fina. Med hjälp av bra växtnäring och gödsel kan odlingarna växa och frodas på bästa sätt. Om man odlar grönsaker, frukter eller bär kan man också lyckas med att få en större skörd med rätt näring i lagom mängd.

Växterna och plantorna kan ibland behöva lite extra näring när de växer snabbt och jorden kan även efter ett tag urlakas på näringsämnen. Då finns det gödsel och växtnäring i olika former beroende på var det ska användas.

Växtskydd

Fysiska växtskydd är bra att använda för att skydda sin trädgård från djur som gärna gnagar eller äter på odlingar, växter, träd och buskar. Med bra växtskydd får man ha trädgården i fred och kan lugnt njuta av sin fina trädgård med vacker grönska utan att oroa sig för skadedjur.

Välj bland stängsel som viltskydd eller mindre växtskydd som exempelvis gnagskydd eller bärnät för att enkelt hindra djuren från att nå växterna.

Fröer

Det finns många fröer att välja på till örter, kryddor, grönsaker eller blommor. Perfekt för att få sin trädgård att grönska och blomstra eller för att skaffa sin egen lilla odling utomhus eller inomhus.

Plantera olika frösorter i trädgården i rabatter, i trädgårdslandet, krukor, odlingslådor, balkonglådor eller minidrivhus. Det mesta går att odla inomhus året om och en del kan förodlas inomhus för att sedan tas ut när säsongen kommit i gång.

Minidrivhus och odlingslådor

Oavsett om man vill odla inomhus eller utomhus finns det smidiga minidrivhus och odlingslådor att använda. Dessa kan användas inne för odling eller vid förodling för att sedan flytta ut plantorna.

Med ett miniväxthus eller en odlingslåda kan man börja odla både egna kryddor, grönsaker, frukter och bär. Perfekt även om man bor i lägenhet, med eller utan balkong. Med drivhusen och lådorna går det utmärkt att börja odlingssäsongen långt i förväg samtidigt som det också går att odla även på vintern.