Möss

För att bli av med möss är en musfälla är ett bra hjälpmedel vid problem. Här hittar du vanliga fällor, elektriska fällor samt musskrämmor som avger ljud som vi människor inte hör men som mössen avskyr. Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära produkter

Visar alla 23 resultat


Snabbguide: Bli av med möss

Vi erbjuder flera olika produkter som är effektiva för att bli av med möss. Det bästa sättet att få bort möss är däremot att kombinera musfällor och musskrämmor med förebyggande åtgärder. Här nedan går vi igenom de viktigaste punkterna att ha koll på.

Bekämpa möss med:

  • Musfällor: Välj mellan klassisk slagfälla eller elektronisk fälla - där du inte behöver röra vid de möss som fastnat i fällan. Det finns även levandefångande fällor samt de absolut mest effektiva att använda utomhus, kolsyrefällorna.
  • Musskrämmor: Elektroniska musskrämmor kan användas för att bli av med möss på en öppen yta som exempelvis ett köksgolv eller garagegolv. De sänder ut ett ultraljud som gnagare uppfattar och upplever obehagligt. Då ljudet inte går genom väggar eller möbler behöver de kompletteras med musfällor.

Förebygg musproblem:

Med musfällor och musskrämmor går det att bekämpa möss som tagit sig in i bostaden. Men för att inte nya möss ska komma in bör man genomföra preventiva åtgärder så som att:

  • Täta springor: Försök att lokalisera var mössen tar sig. Oftast sker det via mindre glipor och hål. Ett sätt är att lägga ut en tunn sträng med vitt pulver för att se om musen rört sig över denna sträng under natten. Täta springor och hålutrymmen så de inte tar sig in igen.
  • Håll borta maten: Den största anledningen att mössen söker sig fram på natten är för att hitta mat. Därmed är det viktigt att hålla diskbänken ren, ha skafferidörren stängd och inte lämna framme mat. Mata inte heller fåglar i närheten av huset.
  • Musgift? Vi rekommenderar generell inte musgift då mössen i detta fall ofta dör på undanskymda platser och där kan förruttna. Inomhus bör istället främst musfällor användas.