Gnagarskydd

Skaffa ett gnagarskydd av hög kvalitet för att hindra möss och råttor från att ta sig in. För att skydda husgrunden är ett nät av rostfritt stål ett effektivt skydd mot alla gnagare. Ett sådant nät kan även användas på utvalda ställen i trädgården. Finns det sprickor och hål som behöver täppas till har vi även bra tätningsmedel som ger ett omedelbart och långvarigt skydd. Ett annat sätt att slippa möss och gnagare i hemmet är med en särskild ekologisk och giftfri stålull för sprickor och håligheter.

Alla dessa bra och smidiga produkter hittar du här i vår webbutik. Behöver du även mus- eller råttfällor erbjuder vi även det.

Visar alla 7 resultat

Populär
-12%
Ny

Gnagarskydd av nät med rostfritt stål

Ett nät av rostfritt stål är ett mycket effektivt skydd mot att hindra gnagare att ta sig in i huset. Skillnaden mot ett vanligt hönsnät är att dessa speciellt utformade nät mot gnagare har en hårdare konstruktion. Det förhindrar att djuren gnagar sönder och skapar hål i nätet.

Nät är även smidiga att använda i trädgården där man vill hindra djuren att ta sig in.

Tätningsmedel mot möss och råttor

Det finns också bra och effektiva tätningsmedel att använda både inomhus och utomhus. Det hindrar råttor och möss från att ta sig in genom sprickor och hål.

Tätningsmedel är enkla att applicera i hål och sprickor. Tätningsmassan stelnar snabbt och ger ett omedelbart och långvarigt skydd mot skadedjuren. Djuren tar ingen skada så det är ett humant och giftfritt sätt att hålla råttorna och mössen ute från huset.

Stålull som gnagarskydd

Det finns speciellt framtagen stålull för gnagare, en produkt som både är giftfri och ekologisk. Stålullen kan användas för att täta springor och hål och skyddar både mot möss, råttor, fåglar och insekter från att ta sig in.

Stålullen är smidigt att använda. Det är bara att klippa till önskad längd och sedan täta det aktuella utrymmet. Det är ett långvarigt skydd som också kan återanvändas.

Så förebygger du att möss och råttor tar sig in

Det finns flera sätt att förebygga mot att möss och råttor tar sig in i huset. Inspektera huset med jämna mellanrum för att täppa till sprickor och hål där det är möjligt eller kan bli en risk att djuren tar
sig in. Använd tätningsmedel och stålull för att täta men även gnagarskydd av nät kan behövas på olika ställen som över ventiler. Se också till att hålla trädgården fri från det som drar till sig gnagarna eller som underlättar för dem att komma in.

  • Åtgärder som kan vara bra att ha koll på är: Mata inte fåglar på tomten eftersom gnagarna äter av resterna.
  • Undvik att stapla ved, trädgårdsmöbler och annan typ av bråte intill fasaden.
  • Plantera inte klätterväxter, buskar och träd nära fasaden.
  • Håll gräset kortklippt vid huset.
  • Ställ kompost och sopbehållare en bit bort från huset och ha lock på.

Vanliga frågor och svar om gnagarskydd

Hur små hål kan möss ta sig igenom?

En mus kan ta sig in genom en liten springa på 6-7 mm, så det krävs inte mycket för att man ska få problem med möss.

När ska man sätta upp gnagarskydd?

Det är framför allt på hösten, när det börjar bli kallare utomhus som mössen söker sig in i våra hus för både värme och föda. Därför kan det vara bra att i god tid sätta upp gnagarskydden innan det börjar bli kallt.

Vad finns det för risker med möss och råttor som tar sig in?

Möss och råttor kan gnaga sönder mycket i huset, bland annat elledningar som i sin tur kan orsaka brand. Sedan kan djuren även sprida smitta.