Hem / Mullvad / Mullvadsprodukter

Bli av med Mullvad - produkter

Problem med mullvad i trädgården kan innebära håligheter i gräsmattan, högar med jord och att viss växtlighet påverkas. Bekämpning sker effektivast med mullvadsskrämmor och mullvadsfällor – vilka även bekämpar sork.

Populära produkter

-17%
Det ursprungliga priset var: 119 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.
-11%
Det ursprungliga priset var: 449 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.

Visar alla 17 resultat

-11%
Det ursprungliga priset var: 449 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.
-25%
Populär
Det ursprungliga priset var: 798 kr.Det nuvarande priset är: 599 kr.
-11%
Det ursprungliga priset var: 449 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.
-10%
Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 89 kr.
-13%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 349 kr.
-17%
Det ursprungliga priset var: 119 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.

Bekämpa mullvad – Guide

Doftämnen och mullvadsskrämma kan användas för att skrämma bort mullvad och sork från delar av trädgården. Önskas de fångas och dödas används istället antingen mullvadsklo eller lufttrycksfälla. Nedan presenteras de olika produkterna som kan användas för att bekämpa sork och mullvad – samt dess fördelar och nackdelar.

Välj rätt produkt

Välj rätt produkt för att antingen skrämma bort, eller döda, mullvad och sork. Ofta kan en kombination av skrämma och fälla skapa bäst effekt.

Mullvadsskrämma – Skapa vibrationer i marken 

Mullvadsskrämma (drivs av batteri eller solceller) skapar vibrationer i marken som gör att mullvad och sork upplever det otryggt och därmed söker sig till andra ställen. Enkel att använda genom att bara trycka ner i marken och aktivera. Beroende på storleken på trädgården kan flera skrämmor behövas. Är det stenig mark eller byggnader i vägen kommer även vibrationernas spridning att begränsas. 

Doftämnen – Skräm bort på specifika ställen 

Doftämnen kan användas för att skrämma bort mullvad och sork på mindre områden. Dessa djur har mycket utvecklade luktsinne och irriteras vid kraftiga dofter. Dessa doftämnen kan därför antingen strös över delar av gräsmattan eller petas ner i mullvadsgångarna. Läs på förpackningen hur länge doften förväntas hålla i sig. Tätare behandling kan behöva ske vid kraftigt regn då dessa ämnen kan spolas bort.

Mullvadsklo – Fånga och döda 

Mullvadsklo/sax används för att fånga mullvad och sork. De sätts ner i mullvadshål och slår igen när ett djur kommer i kontakt med fällan. Genom ett kraftigt mekaniskt tryck avlivas djuren effektivt.

Patronfälla - Fånga och döda, helt under mark

Patronfällor monteras nästan helt under marken, liggandes i en mullvadsgång. När ett djur kommer tillräckligt nära aktiveras fällan och en kraftig tryckvåg skapas i gången. Det innebär att djuret kommer att dödas även om det inte är exakt vid fällan. Fördelen är att dessa fällor även fungerar genom flera centimeter med jord samt att de är nästan helt under marken.

 

Problem som kan uppstå med mullvad

Mullvad gräver långa och djupa tunnelsystem. De gångar som är nära markytan grävs primärt för att hitta föda och används under en begränsad tid. Om de ytliga gångarna kollapsar kommer ojämnheter att uppstå i marken. Vissa växter kan även skadas så mycket i dess rotsystem att de dör. Mullvad är däremot inte något djur som kan skapa skador på egendom.

Vanliga frågor om Mullvad

Vad skiljer sig mellan olika mullvadsskrämmor?

Det som primärt skiljer är om de drivs på batteri eller solceller samt hur stort område som vibrationer/ljud sprids.

Det brukar rekommenderas att klippa gräset – varför?

Med en gräsklippare skapas liknande vibrationer i marken som med en mullvadsskrämma. Därmed kan både mullvad och sork delvis skrämmas bort. Dessutom är det lättare att snabbt upptäcka eventuella mullvadshål.

Hur ses skillnad på om gången är gjord av sork eller råttor?

Framförallt skiljer sig gångarna åt gällande var de uppstår. Sorkarnas gångar upptäcks generellt mitt på gräsmattorna. Detta medan råttor/möss främst håller sig nära fasader och stenrös. Vid gångarna brukar det även finnas små högar om det är mullvad eller sork.