Lockbete

Behöver du ett effektivt lockbete för dina musfällor och råttfällor har vi riktigt bra, giftfria och miljövänliga produkter att erbjuda. Det räcker inte bara med att ha en bra mus- eller råttfälla utan även betet är viktigt för att de ska gå i fällan.

Det finns flera olika naturliga födor som fungerar som lockbete men dessa bör undvikas. Det beror på att hållbarheten ofta inte är lika bra som speciellt framtagna köpta beten. I vår webbutik hittar du de bästa lockbeten att använda för att få möss och råttor till fällan.

Endast ett sökresultat

Populär

Lockbete för möss och råttor

Till vanliga, mekaniska musfällor och råttfällor kan man behöva ett riktigt effektivt lockbete för att locka fram mössen och råttorna.

I vårt sortiment finns miljövänliga och giftfria produkter som är lämpliga att använda där det finns barn och husdjur. Produkterna kan även användas utomhus utan att skada naturen.

Det är en stor fördel att välja ett kladdigt bete eftersom det tvingar mössen och råttorna närmare fällan och att de måste stå kvar tills betet är uppätet, vilket ökar chanserna till en lyckad fångst. Våra produkter kan även stå framme utan att orsaka någon odör som andra naturliga lockbeten kan göra efter ett tag.

  • Provoke är en gel som med några få droppar lockar till sig möss i fällan. Gelen är effektiv på
    att locka möss som även är kräsna eller mätta.
  • Supercat™ Bait Syringe är två doseringssprutor som innehåller ett effektivt lockbete som
    med hjälp av sprutorna gör det enkelt och hygieniskt att fylla på i olika fällor.

Naturlig föda som lockbete i nödfall

Självklart fungerar även naturlig föda som lockbete men som sagt håller det oftast väldigt kort tid för att ha framme i en fälla.

För möss är det bra att satsa på ett högt innehåll av fetter och proteiner och därför är både nötter och olika sorters fröer ett bra val. Utöver det kan de lockas av torkat kött, bacon, jordnötssmör, choklad och russin.

Ost brukar vara det som de flesta tänker på först men det är inte så tilltalande för mössen som vi tror och fungerar därför oftast inte så bra.

Tips - Så använder man lockbeten bäst

Det finns några saker att tänka på när man laddar en musfälla eller råttfälla med lockbete.

Ta inte för mycket bete i fällan

Använd en ytterst liten mängd lockbete i musfällorna. Blir det för mycket knaprar bara råttorna och mössen i sig en liten bit. Betet kan också vara så stort att det sticker ut en bit så musen enkelt kan dra
bort det från fällan. Resultatet blir att de inte går i fällan nära nog för att den ska lösas ut eller tillräckligt länge för att fastna i fällan. Blir musen mätt tar det även längre tid innan djuret tar sig till fällan igen, nästa gång.

Välj helst ett kladdigt bete

Ett kladdigt bete kan inte flyttas av gnagarna och det är därför bäst att välja. Då måste mössen ta sig ändra fram med huvudet samtidigt som de inte springer i väg på en gång med ett byte.

Lämna inte doftspår

När man applicerar betet är det bra att bära handskar eller att använda något verktyg för att inte lämna doftspår som skrämmer i väg skadedjuren.

Är fällan rätt placerad?

Lyckas man inte fånga något i fällan är den kanske fel placerad, där mössen faktiskt inte är. Det är skygga djur som helst rör sig nära väggar och gärna bakom och under saker som skyddar.

Leta efter spår som spillning eller gnagskador. Ett tips är att strö ut lite mjöl på olika ställen för att på så sätt se var de lämnar spår efter tassarna.

Placera fällan så nära mössens väg det går.