Flugfälla

Med en flugfälla kan flugorna bekämpas dygnet runt – exempelvis på altanen, i fönstret eller på dasset. Välj mellan UV-fällor och de enklare klisterfällorna.

Populära produkter

-17%
Det ursprungliga priset var: 59 kr.Det nuvarande priset är: 49 kr.

Visar alla 19 resultat

-35%
Det ursprungliga priset var: 229 kr.Det nuvarande priset är: 149 kr.
-23%
Det ursprungliga priset var: 129 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.
-17%
Det ursprungliga priset var: 59 kr.Det nuvarande priset är: 49 kr.
-9%
Det ursprungliga priset var: 549 kr.Det nuvarande priset är: 499 kr.
-10%
Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 89 kr.
-10%
Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 89 kr.

Snabbguide: Funktion och användning

  1. Välj fälla efter var flugorna främst är
Genom att välja en anpassad flugfälla utifrån var flugorna främst befinner sig kommer bekämpningen bli mest effektiv. Främst är det klisterfällor och UV-fällor som kan väljas. Se rubriken ”Välj rätt flugfälla” längre ner.
  1. Komplettera med flugnät & flugsmälla
Är det problem med flugor inomhus? Se över om de tar sig in via fönster eller dörrar och sätt upp flugnät. En enkel flugsmälla kan även vara effektiv för enstaka flugor.
  1. Placera fällan på avstånd från barn och husdjur
De vanligaste flugfällorna är klisterfällorna. Sätt upp dem så att inte barn eller husdjur kan komma åt dem. De är visserligen inte giftiga men kan fästa ordentligt hårt i hår och päls.  

Välj rätt flugfälla

  • Klisterfälla
Klisterfällan består av ett band med klibbig yta på ena sidan eller bägge sidorna. Den mest klassiska flugfällan är en spiral som dras ut och hängs i taket på kontoret, dasset eller verandan. När flugorna sätter sig på bandet fastnar de och dör. Enkel, billig och effektiv. En lite mer avancerad klisterfälla är ”Slingan” som består av 400 meter klisterband. Klipp av önskad längd och häng upp där flugorna brukar vara.
  • Flugfälla för fönster
Flugfällor för fönster är en av de mer anpassade klisterfällorna. I detta fall är den anpassad för att fästas på fönstrets nederkant. Klisterarket är ca 15 * 7 cm och genomskinligt och kan även placeras på andra ytor så som kakel och glas.
  • UV-fälla
UV-fällorna lockar till sig flugor, och andra flygande insekter, med ett UV-ljus. När flugorna kommer tillräckligt nära dödas de av en elektrisk stöt. Fällan är däremot inte farlig för människor då ett skydd finns som gör att enbart små insekter kan ta sig in. Välj UV-fälla för att minska beståndet av flugor över lång tid. De modeller som anges användas inomhus får enbart användas på platser där det inte förekommer fukt.
  • Flugpenna
Flugpenna är egentligen inte en fälla. Däremot ett komplement till flugfällorna. Dra streck med pennan, och applicera därmed gift, där flugor och andra insekter brukar förekomma.
  • Flugfälla med lockbete

Bananflugefällan samt Geting- och flugfällan är två fällor som lockar till sig insekter med lockbete. Lägg i saft eller annat sött och insekterna drunknar i vätskan när de kommer in i fällan. Det går både att köpa färdigt lockbete, för att skapa egen fälla, eller fälla med tillhörande lockbete.

Vanliga frågor om flugfällor

Finns det UV-fällor som kan användas utomhus?

Ja, det finns UV-fällor som kan stå på platser där det förekommer fukt. Det är däremot mycket noga att produkten anges kunna stå utomhus i det fall den är tänkt att användas så. I annat fall kan istället klisterfällor användas.

Kan gift användas för att bekämpa flugorna?

Ja, både flugpennan och insektsspray innehåller gift. När flugorna kommer i kontakt med giftet dör de. Giftet är aktivt olika lång tid och ska enbart appliceras där barn inte kommer åt det.

Fångar flugfällor även andra insekter?

Ja, både klisterfällorna och UV-fällorna är effektiva på ett flertal flygande insekter. Däremot inte lika effektiva på getingar, humlor och de lite större insekterna.