SpindelskrÀmmor

Med en spindelskrÀmma kan spindlar hÄllas borta frÄn öppna ytor som exempelvis köksgolv och sovrum. SkrÀmman avger ett ultraljud som inte uppfattas av mÀnniskor men skrÀmmer ivÀg spindlarna frÄn den öppna ytan.

1 produkt


Funktion och anvÀndning

En spindelskrÀmma avger ett ultraljud som gör att spindlarna avlÀgsnar sig frÄn ljudet. Det Àr dÀrmed ett effektivt sÀtt att fÄ bort spindlar frÄn exempelvis köks- eller tvÀttstugegolvet. Eftersom ljudet inte gÄr genom vÀggar behövs en skrÀmma per rum dÀr problem med spindlar uppstÄr. 

AnvÀndning:

  • VĂ€lj rĂ€tt placering

Placera en spindelskrĂ€mma i det rum dĂ€r det Ă€r problem med spindlar. VĂ€lj ett vĂ€gguttag vid golvet och pĂ„ ett stĂ€lle dĂ€r inte nĂ„gra möbler stĂ€lls framför. Det Ă€r viktigt att ljudet ska kunna ”spridas” över rummet sĂ„ mycket som möjligt. FĂ„r ej placeras i badrum eller fuktiga miljöer. 

  • SlĂ„ pÄ 

PÄ de allra flesta spindelskrÀmmor finns en lampa som indikerar att den Àr aktiv. MÀnniskor kan inte höra ljudet som den avger och dÀrmed Àr lampan det enda som tydligt indikerar att den Àr igÄng. 

  • Komplettera med annan bekĂ€mpning

SpindelskrÀmmor anvÀnds för att skrÀmma bort spindlar frÄn öppna ytor. För ytterligare bekÀmpning kan rödceder, insektsfÀllor (klisterfÀllor) och insektsspray anvÀndas.

Ökad mĂ€ngd spindlar i början

I vissa fall kan fler spindlar upptÀckas efter att en spindelskrÀmma har aktiverats. Detta beror pÄ att den kan pÄverka spindlar som gömt sig i nÀrheten av det omrÄde som pÄverkas av ultraljudet. De kommer dÀrmed fram ur gömmorna och kan upplevas fler Àn tidigare. Men dÀrefter kommer de att skrÀmmas bort. 

Tips – För bĂ€st effekt

  • Komplettera med spindelfĂ€llor

Det ljud som en skapas av en spindelskrÀmma kan inte gÄ igenom vÀggar eller möbler. De Àr dÀrmed mest effektiva pÄ öppna golvytor. För effektiv spindelbekÀmpning kan dÀrför komplettering behöva ske med spindelfÀllor (klisterfÀllor). Detta framförallt om spindlarna gömmer sig i springor och eller skrymslen dit ljudet frÄn spindelskrÀmman inte nÄr. 

  • En spindelskrĂ€mma per rum

Eftersom spindlarna bara skrÀms ivÀg Àr risken att de tar till tillflykt till nÀrliggande rum. AnvÀnd dÀrför en spindelskrÀmma i varje rum som ska skyddas. Kom ihÄg att inte stÀlla nÄgon möbel framför skrÀmman dÄ detta minskar dess effekt kraftigt. 

  • Kontrollera effektiv yta

Det som frÀmst skiljer olika spindelfÀllor Ät Àr hur styr yta som de Àr effektiva pÄ. Det Àr vanligt att de tÀcker en yta pÄ 30 kvadratmeter vilket gott och vÀl rÀcker för de flesta rum och öppna ytor. Men kontrollera alltid att spindelskrÀmman hanterar den yta som förvÀntas skyddas mot spindlar. 

FAQ

Hur pÄverkas husdjur av en spindelskrÀmma?

Hundar och katter pÄverkas inte av ljudet. DÀremot kan smÄgnagare sÄ som marsvin, kanin och hamster uppleva det som störande. Har du smÄdjur bör annan bekÀmpning ske av spindlarna Àn med spindelskrÀmma. Detta exempelvis med insektsspray och fÀllor. 

Kan den anvÀndas utomhus?

DÄ det Àr en elektrisk produkt som inte Àr anpassad för utomhusbruk ska den enbart anvÀndas inomhus. Risken Àr annars att fukt trÀnger in och förstör den. 

Blir det helt spindelfritt?

Det kan bli spindelfritt pÄ den yta som tÀcks av spindelskrÀmman. DÀremot finns ingen garanti för att spindlarna inte hittar andra platser i hemmet att vara pÄ. Börja med spindelskrÀmma, kombinera med andra bekÀmpningsÄtgÀrder och kvarstÄr problemet behöver ett saneringsföretag kontaktas.