Hem / Silverfisk / Silverfiskprodukter

Bli av med silverfisk - produkter

Bekämpa silverfisk med silverfiskfällor och kiselgur. Använd sedan rödceder för att skapa en insektsfri zon i exempelvis garderob eller klädkammare. Här presenteras produkterna som håller silverfiskarna och ett flertal andra insekter borta från hemmet. Osäker på vilken produkt som passar bäst? Läs vår guide längst ner på sidan.

Populära produkter

-20%
10-pack
159 kr
-20%
Värdepaket
-22%
-9%
Populär

Visar alla 29 resultat

-25%
149 kr
-20%
Storpack
-20%
10-pack
159 kr
-9%
Populär
-29%
Populär
Populär
-28%
Populär
-23%
-14%
Värdepaket
449 kr
-23%
-50%
10-pack
-22%
-23%
Populär
-30%
Värdepaket
-18%
Värdepaket
599 kr
-20%
Värdepaket
-15%
-24%

Snabbguide: Medel mot silverfiskar

Silverfisk trivs i mörka och fuktiga miljöer och hittas därmed oftast i badrum eller källare. Bästa sättet att få bort silverfisk är med silverfiskfälla, rödcederolja och genom att förebygga problemet med regelbunden städning.

Få bort silverfiskar med:

  • Silverfiskfällor: Fällor för silverfiskar avger feromoner som gör att hanarna dras till fällan. Väl där fastnar de och dör. Därmed minskas beståndet och någon förökning sker inte. Följ anvisningar på förpackningen och placera de på mörka och fuktiga platser som exempelvis tvättstuga, bakom badkar och groventréer. Silverfiskfällor lockar även till sig kackerlackor och andra skadedjur som lockas av feromonfällor.
  • Rödcederolja: Rödceder finns både i koncentrerad form (rödcederolja) och i doftringar, kuber och block. Oljan kan strykas på lister och socklar för att hålla silverfiskar ute från specifika rum. När doften har avtagit kan ny olja appliceras. Rödcederblock (träklossar av rödceder) avsöndrar doften succesivt och ger ett långvarigt skydd. Kan exempelvis läggas i klädkammare.

Förebygg problem med silverfisk:

  • Håll rent och torrt: Eftersom silverfiskar trivs i fuktiga miljöer är det framförallt här man bör hålla rent och torrt. Ofta äter de avlagringar som uppstår på avloppsventiler, galler och rör. Damma, våttorka och se till att inte vatten blir stående och skapar fukt.
  • Se över luftfuktigheten: Silverfiskar trivs där det är hög luftfuktighet. Därmed hittas de ofta i badrum, tvättstugor och delvis i källare. Kontrollera luftfuktigheten vilket alltså kan vara en orsak till att de trivs. I vissa fall kan förekomst av silverfiskar vara ett tecken på fuktskada.
  • Ta bort föda: Då silverfiskar äter stärkelse kan de även livnära sig på böcker, tidningar och annat papper. Låt dessa inte ligga på golvet där silverfiskarna upptäckts. Detta framförallt inte i rum som är fuktiga.