Nordic Red®
Rödceder Malkulor 10-pack

(1 kundrecension)

99 kr

10% rabatt vid köp av 3->

Kulor i naturlig rödceder som avger en behaglig och tilltalande doft samtidigt som de håller objudna gäster borta. Placera kulorna i garderober, byrålådor och andra skrymslen för att sprida den naturliga fräscha doften.

  • Av 100% rödcederträ Juniperus Virginiana.
  • Väldoftande i garderob och byrålådor.

Endast 28 kvar i lager

rodceder-kulor
Nordic Red®
Rödceder Malkulor 10-pack

99 kr

✅ Snabb leverans: 1-2 dagar
✅ Kort, swish eller faktura
✅ Fri frakt från 499 kr

Ofta köpta tillsammans

rodceder-kulor +
Pris för båda: 298 kr

Beskrivning

Nordic Red® rödcederbollar används för att skapa ett effektivt skydd mot objudna gäster. Lägg bollarna i exempelvis byrålådor eller klädkammare. 

Så använder du Nordic Red® rödcederbollar 

1. Rengör 

Börja med att dammsuga och våttorka lådor, garderob och andra platser där rödcederbollarna sedan förväntas användas.

2. Lägg ut bollarna

Bollarna är tillverkade av rödcederträ och avger en mjuk doft av rödceder. Doften är avskräckande för insekter så som mal och silverfisk vilket innebär att bollarna användas för att skydda exempelvis kläder mot dessa insekter. Placera en till två bollar per byrålåda eller flera bollar utspridda över en klädkammare. 

OBS – Rödcederträ kan skapa missfärgningar på tyg och tapeter om de ligger direkt emot. Se därför till att bollarna ligger i en öppen burk, tunn tygpåse eller papperspåse. 

3. Återanvänd med rödcederolja

Det är rödcederoljan i träet som avger den doft som mal och pälsänger undviker. Skulle doften kraftigt avta kan därmed även den skyddande effekten avta. 

Köp i så fall koncentrerad rödcederolja som sprayas eller droppas på bollarna. Låt oljan sugas upp av träet över natten och torka sedan av med torr trasa. Nu kan rödcederbollarna återigen användas på samma sätt som tidigare. 

4. Kombinera med malfällor

Rödceder används för att skapa ett skydd mot mal och silverfisk. Insekterna undviker doften och söker sig därmed till andra platser. Önskas insekterna istället fångas ska klisterfällor användas. Insekterna lockas till fällan, av doft, och fastnar på klisterarket. Då fällor och rödceder har olika effekt bör de alltså inte användas på exakt samma plats.

Se exempelvis:

Recensioner (1)

1 recension av Nordic Red®
Rödceder Malkulor 10-pack

    Annika G
    mars 17, 2023
    Sprider en behaglig doft.

Du kanske också gillar …

-28%
Populär
Populär