Silverfiskfällor

Bli av med silverfisk effektivt med våra silverfiskfällor. Vi har ett brett utbud av fällor mot silverfisk som är säkra, miljövänliga och effektiva. Komplettera fällorna med insektsspray, rödceder eller kiselgur. Köp nu och dra nytta av våra prisvärda erbjudanden och värdepaket!

Populära produkter

-20%
10-pack
159 kr
-25%
149 kr
-11%
-50%
10-pack

Visar alla 11 resultat

-25%
149 kr
-20%
Storpack
-20%
10-pack
159 kr
-50%
10-pack
-11%
-20%
Värdepaket
-24%

Fördelar med silverfiskfällor

  • Minskar populationen. Fällan fångarna hanarna vilket i längden minskar populationen
  • Långsiktig effekt. Fällan är aktiv i 6 – 8 veckor
  • Till skillnad mot exempelvis rödceder är silverfiskfällor luktfria.

Funktion och användning

Alla fällor för silverfiskar har exakt samma funktion. Det enda som skiljer är hur länge de är aktiva samt delvis dess utseende. Så här använder du en silverfiskfälla:

  1. Öppna fällan: Fällan öppnas och aktiveras genom att ett skyddspapper dras bort. I vissa fall ska även en enkel pappkonstruktion vikas upp.
  1. Placera ut: En silverfiskfälla ska ställas ut på en fuktig och mörk plats. Gärna i smala utrymmen där silverfiskarna lätt kan gömma sig. Framförallt brukar de förekomma i badrum/tvättstugor/kök då det i dessa rum finns flera fuktiga skrymslen. Då de är skygga insekter kommer fällan ge minimal effekt om den placeras på ett öppet golv.
  1. Lockar till sig och dödar silverfiskar: Silverfiskar, och vissa andra insekter, lockas till fällan genom att den avger feromoner. Detta ämne lockar till sig hanarna och väl vid fällan fastnar de på klisterarket. Genom att antalet hanar minimeras minskas populationen och möjligheten för de föröka sig.
  1. Kontrollera och byt ut: I instruktionen som följer med anges hur många veckor fällan är aktiv. Byt ut den efter denna tid alternativt om den är full av insekter. Då den inte avger någon lukt, som människor kan uppfatta, är det omöjligt att avgöra om fällan är aktiv eller inte.

Tips på modell och utplacering

  • Behöver klisterarket skyddas? En silverfiskfälla består vanligtvis av en pappkonstruktion med ett klisterark där insekterna förväntas fångas. Enda skillnaden, utöver hur många veckor de är aktiva, är om klisterarket ligger öppet eller skyddas av ett ”papptak”.
  • Vanlig eller långsprötad silverfisk?: Skillnaden mellan vanlig och långsprötad silverfisk är både utseende, var de främst hittas samt vad de livnär sig på. De vanliga hittas i rum med hög luftfuktighet medan de långsprötade hittas i större utsträckning i andra rum. Kontrollera att den silverfiskfälla som köps in kan bekämpa rätt sorts silverfisk. En del fällor kan bekämpa både vanliga och långsprötad silverfisk.

FAQ

Vad äter silverfiskar?

Vanlig silverfisk trivs där luftfuktigheten är hög och livnär sig på avlagringar som bland annat hittas avloppsventiler. Långsprötad silverfisk äter material med mycket stärkelse, exempelvis tapeter.

Varför nämns ofta fuktskador i samband med silverfiskar?

Det vanligaste är att silverfiskar upptäcks i badrum och tvättstugor. Detta tack vare att de är beroende av hög luftfuktighet. Om silverfiskar upptäcks i större utsträckning i andra rum kan det alltså vara ett tecken på vattenskada och fukt i rummet. Kontrollera då fuktnivån med mätinstrument.

Kan en silverfiskfälla fånga både vanliga och långsprötade silverfiskar?

Ja, det finns fällor som gör det . Men kom ihåg att de olika silverfiskarna förekommer på olika ställen i huset. Bekämpning bör främst ske där insekterna förekommer.