Hem / Myror / Myrmedel

Myrmedel

Att få trädgården eller uteplatsen invaderad av myror kan vara både obehagligt och frustrerande. Tar de sig dessutom in i bostaden och hittar köksskåpen blir situationen snabbt ohållbar. Men som tur är har vi effektiva och lättanvända produkter som snabbt hjälper dig bli av med myrorna, såväl inomhus som utomhus..

Populära just nu

-17%
Det ursprungliga priset var: 179 kr.Det nuvarande priset är: 149 kr.
-29%
Populär
Det ursprungliga priset var: 139 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.
-12%
Det ursprungliga priset var: 397 kr.Det nuvarande priset är: 349 kr.

Visar alla 13 resultat

Populär
Populär
-29%
Populär
Det ursprungliga priset var: 139 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.
-12%
Det ursprungliga priset var: 397 kr.Det nuvarande priset är: 349 kr.
-17%
Det ursprungliga priset var: 179 kr.Det nuvarande priset är: 149 kr.
-25%
Det ursprungliga priset var: 199 kr.Det nuvarande priset är: 149 kr.

Bekämpa myror med Myrmedel

  • Myrmedel: Det finns ett par olika slags myrmedel men de har alla samma funktion. Häll ut strängar där myrorna finns varpå myrbeståndet effektivt kommer att minska. För bon utomhus kan flytande myrmedel (blandas med vatten) användas som hällas mellan stenplattor och på andra svåråtkomliga ställen. Det mest kända myrmedlet är Myrr vilket finns i flera varianter beroende på var myrorna ska bekämpas.
  • Myrdosor: Bästa sättet att få bort myror inomhus är att använda myrdosor. Myrorna lockas till dosan och tar därifrån med sig gift till myrboet. När drottningen dör kommer myrbeståndet snabbt minska.
  • Myrpenna: Dra streck med pennan där du inte vill att myrorna ska passera. Kan användas vid skafferi, på trösklar m.m. Myrorna kommer inte passera strecket. Bör ej användas om det finns husdjur som kan få i sig medlet.
  • Myrspray: Sprayas på ytor, i springor och på andra ställen där myrorna förekommer. Myrspray kan även kombineras med myrdosor för att få bort myror inomhus.

Lägg aldrig myrmedel på ett ställe där barn eller djur kan få i sig detta. Om detta sker, ring giftcentralen och ha gärna förpackningen tillgänglig så du kan läsa upp vad barnet fått i sig. När gift används för att bekämpa myror är målet att giftet kommer till myrdrottningen som därmed dör. Dör drottningen kommer myrsamhället att dö ut. Att döda enstaka myror kommer alltså inte att hjälpa.

Förebygg myrproblem

  • Skydda träden med Limremsa: Fäst limremsan runt stammen på fruktträdet med limmet utåt. Därmed skyddas stammen mot att insekter, som exempelvis myror, ska kunna klättra upp på trädet. Ett effektivt sätt att skydda växter med bredare stam.
  • Undvik sött där myrorna kommer åt: Saft och annat sött drar till sig myror. Torka av diskbänk och bord samt spola bort utspilld saft som hamnat på altanen. Undvik helt enkelt sådant som drar till sig myror. Myror kan även äta djurmat så har du husdjur bör maten placeras så att myrorna inte kommer åt.
  • Släpp inte in de dem: Har du problem med myror inomhus? Försök att hitta var de tar sig in och täta springor och håligheter. De kan även bekämpas genom myrmedel hälls kring hemmet.
  • Bekämpa bladlöss: Svartmyror äter gärna bladlöss och söker därmed upp dessa insekter. Problem med bladlöss och myror kan alltså sitta ihop. Får du bort bladlössen kan även myrorna försvinna.
  • Skydda husgrunden med myrmedel: Strö ut myrmedel runt hela husgrunden (ca 10 cm brett) för att hålla dem borta från hemmet.