Myrpulver

Har du problem med myror kan du genom att bekämpa myrorna med myrpulver få en långtidsverkande metod att bli av med myrorna både inomhus och utomhus. Det här är det lättaste sättet om du inte kan ta reda på var myrboet är och metoden utrotar alla myror i boet inom några dagar.

Vi har i vår webbutik ett bra sortiment av effektiva myrmedel som myrpulver och myrsprayer för att slippa ovälkomna besök av myror. Enkla och effektiva produkter för bekämpning av myrorna.

Visar alla 3 resultat


Ska man välja myrpulver eller myrspray?

Både myrpulver och myrspray är mycket effektiva. Skillnaden är att en spray direkt dödar de myror du sprayar på medan pulvret är mer långtidsverkande.

Hittar man myrboet kan man spraya hela boet men vet man inte var det finns är det bra att använda myrpulver. Pulvret innehåller sockerbete som myrorna äter och läggs ut där man ser myror och var de går. Sedan tar myrorna med sig sockerbetet hem till boet vilket då blir en behandling av hela myrkolonin. Inom några dagar är hela myrkolonin utrotad.

Så använder man myrpulver

Ett myrpulver används utomhus och är ett effektivt sätt att bli av med myror på grusgångar, altanen, terrasser och planteringar men även för att bli av med dem som tar sig in i huset.

Försök att identifiera var myrorna trivs, var deras gångstråk är eller var de hittar föda. Det allra bästa är att hitta boet och antingen förflytta det till en mer lämplig plats eller att utrota det med hjälp av myrpulver.

Beroende på vilket myrpulver man har kan det antingen pudras eller strösslas ut på aktuella områden eller så ska det blandas med vatten. Då hälls blandningen över springor och stenar där myrorna förekommer och även över deras myrbo.

Vissa pulver är direktverkande så att myran dör vid direktkontakt. Pulver är annars långtidsverkande och även om inte boet hittas, tar myrorna med sig pulvret till boet där övriga myror sedan äter av det och dör. Hela kolonin kan bekämpas vanligtvis på en vecka eftersom man då även kommer åt drottningen.

Blir man inte av med myrorna inom tre veckor kan man behöva upprepa behandlingen. Effekten kan utebli om det har regnat kraftigt eller om myrorna inte har vistats så mycket på de platser där medlet har placerats ut.

Bekämpa myror i trädgården och på tomten

Det finns en del saker man kan göra för att både förebygga och bli av med myror som komplement till myrpulver.

  • Håll uteplats och altan rena. Ta bort spill av söta saker som socker, kaksmulor, läsk och saft.
  • Trimma eller ta bort buskar intill huset. Buskarna kan ha bladlöss som lockar till sig svartmyror.
  • Lokalisera själva boet och bekämpa det med vattenslangen. Myrorna dör inte men de väljer att flytta någon annanstans där det är torrt.

Myrinvasion inomhus

Ett myrpulver används utomhus där myrorna tar sig in och vissa går även att använda inne, men inte alla. Upptäcker man en myrinvasion inomhus kan man i stället använda en myrdosa.

Man behöver även se över vad det är som har lockat in djuren. Framför allt dras myror till söta saker men det kan vara matrester, sopor, växter och annat som lockar. Ta bort dessa och rengör golv och ytor där myrorna har gått då de lämnar doftämnen efter sig till andra myror. Genom att städa bort doftspåren noggrant hittar inte myrorna tillbaka igen.

Rödceder för myror inomhus

Om man har problem med myror inomhus kan det vara bra att komplettera myrpulver eller myrdosa med rödcederprodukter. Myror, silverfiskar och andra insekter avskyr doften från rödceder. Produkten finns som olja att stryka på platser där djuren tar sig in eller befinner sig samt att rödceder finns som träprodukter som enkelt placeras ut.