Myrspray

Myran är egentligen ett nyttodjur i trädgården men tyvärr kan man snabbt uppleva problem med dem om de är för många och vistas där vi själva vill vara. Vid problem med myror är myrspray ett snabbt och effektivt sätt att bekämpa myrorna.

Här i webbutiken finns ett bra utbud av effektiva myrspray och myrpulver för att slippa besvär med insekterna. Produkterna är smidiga och enkla att använda för bekämpning av myror utomhus.

Visar alla 3 resultat

Populär
-12%
-17%

Så fungerar myrspray

Myrspray är ett effektivt sätt att bekämpa myror utomhus. Genom direktkontakt med sprayen dödas myrorna. Hittar du även deras bo kan du med fördel gå loss med sprayen vid alla in- och utgångar samt myrornas gångstråk för att bekämpa hela myrkolonin.

Myrspray eller myrpulver?

Både myrspray och myrpulver är effektiva att använda vid bekämpning av myror. Myrspray är direktverkande och dödar myrorna direkt som kommer i kontakt med sprayen. Det har även effekt ett tag efter applicering så att myror som kommer dit senare också dödas av medlet.

Myrpulver är att bättre att använda inomhus än myrspray. Pulvret är lite mer långtidsverkande då myrorna dör av att äta pulvret och de kan ta med sig detta till boet där drottningen och övriga myror kan äta av medlet.

Hittar man inte myrboet kan därför ett myrpulver vara ett bra alternativ. Lyckas man hitta boet kan man applicera antingen spray eller pulver för att utrota hela myrkolonin.

Förebygga myrproblem

De flesta hushåll som har nära till naturen får någon gång problem med att myror tar sig in i huset. Ibland kan man även besväras av att det finns mycket myror i trädgården, framför allt på uteplatsen eller altanen. Det finns några saker man kan göra för att förebygga myrproblem.

Ta bort det som lockar myrorna

Att myrorna tar sig in beror på att det i huset finns något som lockar myrorna. Det kan vara mat, matrester, växter eller sopor. Det räcker med en minimal spricka så tar de sig enkelt in eller så kommer myrorna in genom en ventilation, öppna fönster och dörrar eller till och med under dörrar om de inte håller helt tätt.

Det man kan göra för att förebygga är att inte låta mat stå framme. Ta även ut sopor regelbundet.

Städa och rengör noggrant

Myror dras framför allt till sötsaker så städa undan och rengör ytor både inne och ute där det förekommit något ätbart eller där man råkat spilla saft och annat.

Om fönster eller dörrar har stått öppna så ta gärna en koll för att se om någon spejare har lyckats ta sig in. Då är det bra att döda den på en gång samt att rengöra längs myrans stråk den har hunnit ta eftersom de lägger ut doftspår till andra myror.

Ta bort buskage nära huset

Myror kan bland annat lockas av bladlöss på buskar och annan växtlighet. Finns det buskar intill eller nära huset är det bra att antingen trimma eller ta bort dem helt och hållet.