Hem / Fåglar / Fågelprodukter

Skräm bort fåglarna

För att bli av med fåglar är en fågelskrämma ett bra hjälpmedel. Här hittar du fågelskrämmor och andra produkter som håller fåglarna borta.

Populära just nu

-18%
Det ursprungliga priset var: 733 kr.Det nuvarande priset är: 599 kr.
-25%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.
Populär
-25%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.

Visar alla 20 resultat

-25%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.
-23%
Det ursprungliga priset var: 129 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.
Populär
-18%
Det ursprungliga priset var: 733 kr.Det nuvarande priset är: 599 kr.
149 kr
-13%
Det ursprungliga priset var: 749 kr.Det nuvarande priset är: 649 kr.
-19%
Det ursprungliga priset var: 159 kr.Det nuvarande priset är: 129 kr.
-25%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.
-13%
Det ursprungliga priset var: 149 kr.Det nuvarande priset är: 129 kr.
Ny

Snabbguide: Bli av med fåglar

Höga fågelskrik, fågelbajs och fåglar som kommer allt för nära. Det finns en hel del problem som kan åtgärdas med rätt produkter och preventiva åtgärder. Vi rekommenderar i första hand fågelskrämmor av olika slags modeller. Men det kan även behöva kompletteras med fågelpiggar och gel.

Bekämpa fåglar med:

Fåglar får inte bekämpas med fällor, gift eller annat som skadar dem. Bästa sättet att få bort fåglar är därför att skrämma bort dem. Men det går även att göra punktinsatser om fåglarna ska hållas borta från en specifik plats.

  • Fågelskrämma/siluetter/attrapper: De effektivaste produkterna är flygande fågelskrämmor. Det är en längre pinne eller stör med roterande topp. På denna topp sitter ett snöre som håller fast fågelattrappen. En attrapp som oregelbundet rör sig i vinden och efterliknar en rovfågel. Bästa produkten när större ytor ska skyddas mot fåglar. Både siluetter (sätts exempelvis på fönster) och attrapper har liknande funktion. Genom att efterlikna rovfåglar ska de skrämma andra fåglar.  De kan däremot användas för lite mer riktad effekt än den flygande attrappen.
  • Fågelpiggar: Fågelpiggar monteras på plant underlag och gör det därmed omöjligt för fåglarna att sätta sig. Används främst på mindre platser som stolpar eller delar av tak.
  • Fågelgel: Fågelgel ger samma effekt som fågelpiggar men istället för piggar läggs en gel ut som fåglarna inte tycker om att stå på. Bli av med fåglar som ofta sätter sig på staketet eller lyktstolpen. Gelen ska inte läggas där barn kan komma åt den.

Förebygg fågelproblem:

Det finns vissa åtgärder som minskar mängden fåglar. Men för att få fåglarna krävs generellt fågelskrämmor av olika modeller. Det som kan göras för att hålla dem borta är:

  • Avlägsna bon: Se över trädgården efter fågelbon i början av våren. Häckningsperioden börjar första april så eventuella fågelbon måste ha tagits bort innan dess. Återkom ett par dagar efter att fågelboet tagits bort för att se om fåglarna påbörjat nytt bo på samma ställe. Ibland behöver fågelbon tas bort flera gånger innan de ger upp.
  • Mata inte: En stor orsak till fågelproblem är mat som lämnas ute eller att fåglarna till och med matas. Det är förklaringen till många av de problem som uppstår vid småbåtshamnar och stränder.
  • Få bort fåglar från taket: Har du problem med fåglar som bosätter sig på taket? Använd fågelband, fågelpiggar och dra linor som hålls ca 1dm från taket. Linorna gör det betydligt svårare för fåglarna att bygga bon.