Fågelpiggar

Fågelpiggar monteras exempelvis på stolpar, staket och lampor för att göra det omöjligt för fåglarna att landa på dessa platser. Genom att längderna kan monteras ihop kan anpassad längd skapas. Använd fågelpiggar för att hålla borta fåglar från en speciell plats. Önskas däremot fåglar skrämmas bort generellt rekommenderas olika slags fågelskrämmor.

Visar alla 4 resultat

-25%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 299 kr.

Använda fågelpiggar

  • Mät och lägg fram

Börja med att mäta längden som ska skyddas med fågelpiggarna och lägg fram enheter som passar. Är det exempelvis på en taknock som de ska monteras kan det vara smidigt att numrera dem utifrån i vilken ordning de ska sättas upp. 

  • Sätt ihop

Montera ihop enheterna om de ska sitta bredvid varandra. Det skapar både ett tydligare fäste och tätare skydd. 

  • Montera & justera

Bäst fäste ges om enheterna skruvas fast i underlaget. Det är däremot inte alltid möjligt att skruva och i så fall kan monteringslim användas (köps i bygghandel). Fågelpiggarna från MotFågel kan justeras tack vare 3waytec™. 

Kombinera med…

Fågelpiggar skapar ett effektivt skydd mot fåglar på en specifik plats, exempelvis en taknock. Men de skrämmer inte bort fåglarna, vilka istället kan söka sig till andra platser i närheten. Det kan därmed behöva kombineras med:

Fågelskrämmor / Fågelsiluetter

Vid problem med fåglar bör även skrämmor/siluetter användas för att skrämma bort dem. Inom denna kategori finns allt från enklare siluetter som klistras på fönstret samt de fem meter långa stolparna med en ”drake” som flyger i vinden. 

Fågelnät

Nät används exempelvis för att skydda plantor och buskar. I detta fall är inte piggar ett möjligt alternativ. 

Fågelgel

Fågelgel har samma funktion som fågelpiggar. Fåglarna vill inte ställa sig på gelen vilket därmed innebär att de flyger någon annanstans. Fördelen är att gel kan användas på ställen där piggar inte får plats.

Frågor & Svar Fågelpiggar

Går det att ”bygga ihop” flera enheter av fågelpiggar?

Ja, det är vanligt att de olika enheterna kan hakas ihop och på detta sätt skapa ett längre sammankopplat skydd. Detta brukar då även nämnas i produktbeskrivningen och kan kräva att de olika enheterna är från samma fabrikat.

Går det att ha fågelpiggar på taknocken?

Ja, för att få bort fåglar från taknocken är troligtvis fågelpiggar det mest effektiva alternativet. Montera ihop piggarna samt använd skruv för att förankra dem ordentligt.

Vilket material är de tillverkade av?

MotFågels fågelpinnar är tillverkade av rostfritt stål. Plattorna som de står på är av köldtålig polykarbonat.

Kan fåglarna skadas?

Nej, piggarna är trubbiga i ändarna och utgör enbart ett hinder för fåglarna att landa. Detta i likhet med ett träd med tätt växande grenar.