Värdepaket
Rödceder + MothBox® Malfälla

699 kr

  • Upptäcker och Skyddar
  • Värdepaketsrabatt
  • Direktbekämpning & Långsiktigt skydd

I lager

Värdepaket Rödceder + Mothbox 2 st
Värdepaket
Rödceder + MothBox® Malfälla

699 kr

✅ Snabb leverans: 1-2 dagar
✅ Kort, swish eller faktura
✅ Fri frakt från 499 kr

Ofta köpta tillsammans

Värdepaket Rödceder + Mothbox 2 st +
Pris för båda: 898 kr

Beskrivning

Värdepaket Rödceder innehåller malfällor och flera rödcederprodukter. Ett effektivt sätt att bekämpa mal och sedan skapa ett skydd så att inte insekterna återkommer. 

Ingår:

  • MothBox® Malfälla + 2 st limark, 2st: Häng fällorna i garderoben eller placera där du förvarar kläder/textilier.
  • Doftblock Hängande 2-pack: Häng blocken i garderober och bland kläder.
  • Malkuber i rödcederträ 10-pack: Placera malkuberna i lådor, garderober, ryggsäckar, resväskor m.m.
  • Doftringar i rödcederträ 10-pack: Ringarna passar bra att hänga på dina galgar i garderoben.
  • Träflisor av rödceder 6-pack: Påsar med träflisor som du kan använda exempelvis i din garderob eller byrålåda.
  • Nordic Red-Cedar olja 10 ml: Appliceras enkelt på trä som torkat ut.

Så använder du Rödceder Värdepaket mot mal

Malfällor kan användas för att upptäcka och bekämpa klädesmal och pälsmal. Använd därefter rödcederprodukter för att hålla mal, silverfisk och pälsänger på avstånd. 

Malfälla

Malfällor fångar både klädesal och pälsmal. Klisterfälla som avger feromoner och därmed lockar till sig mal som fastnar på klisterarket. Kan både användas som indikatorfälla och vid bekämpning. Ställs med fördel ut på våren för att tidigt upptäcka angrepp.

Rödceder Doftpåsar

Rödceder i form av doftpåsar är träflisor av rödceder som ligger i en mycket tunn påse. Påsen gör att det inte är någon risk för missfärgningar då träflisorna aldrig kommer i kontakt med kläder och andra textilier i garderoben, klädkammaren osv. Städa och bekämpa malen och ställ/häng sedan ut rödcederprodukter för att skapa skydd. 

Rödcederblock

Block av rödcederträ har liknande effekt som doftpåsar (se ovan). Blocken avger däremot något mindre doft och har en hållbarhet på ett par år. Vid kraftigt minskad doft kan rödcederolja droppas på blocken för ökad effekt. Lägg inte blocken så de har kontakt med textilmaterial då missfärgningar kan uppstå. 

Rödcederkulor

”Malkulor” i 10-pack som kan läggas i exempelvis garderober och byrålådor för att skapa skydd mot silverfisk, pälsängrar och mal. 

Rödceder Ringar

Malringar i 10-pack. Kan hängas på galgar för att därmed skapa ett skydd mot insekterna. Se däremot till att rödcederträ inte kommer i kontakt med textilierna eftersom de kan skapa missfärgningar. 

Kom ihåg att:

Malfällor för upptäckt: Ställ ut malfällor för att upptäcka mal på ett tidigt stadie och alltså inte enbart efter att ett angrepp har upptäckts. Därmed kan kostsamma skador på kläder undvikas i förväg. Bekämpning kan ske med fällor och insektsmedel varpå rödceder används för att skydda garderoben. 

Klädesförvaring: Vid längre tids förvaring, exempelvis under vintern, kan kläder förvaras i plastlådor eller specifika vacuumpåsar. 

Insektsnät: Mal, och andra insekter, flyger ofta in i bostäder vid vädring under vår- och sommarmånaderna. Använd insektsnät för att därmed minimera denna risk. 

Missfärgningar: Undvik att textilier kommer i kontakt med träprodukter av rödceder då dessa kan ge vissa missfärgningar. 

Olja på rödcederträ: Träprodukter av rödceder tappar succesivt doft och effekt. Droppa ett par droppar av koncentrerad rödcederolja på produkterna, låt olja torka in, och placera ut dem igen.

Recensioner (0)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också gillar …

-7%