Insektsnät

Med insektsnät hålls insekterna på behörigt avstånd. Sov bättre på nätterna och minimera antalet insekter som tar sig in i huset. Välj insektsnät som passar till dörr, fönster, sängen eller båtens däckslucka - eller skapa eget alternativ av nät på löpmeter.

Visar alla 3 resultat

-62%
Ny
Ny

Snabbguide: Funktion och användning

I grunden har alla insektsnät samma funktion – att hålla borta insekter. Välj rätt modell, se till att det är tätt i kanterna och laga nätet vid eventuella skador.
  1. Anpassa nätet till dess funktion
Oavsett om insektsnätet ska skydda vid dörr eller fönster är första steget att anpassa det till öppningen. Se till att det hålls spänt och är lätt att sätta upp och ta ner. Kardborreband, tyngder, magnet och träram är olika effektiva sätt att få nätet att skapa ett tätt skydd. De flesta nät är anpassade för utåtgående fönster. Vid inåtgående fönster behöver de monteras på utsidan.
  1. Laga vid skada
Blir det en reva eller annan skada på insektsnätet kan det relativt lätt lagas. Sy på en bit nät över hålet med symaskin. Ett enklare (men inte lika snyggt) alternativ är att sätta bitar av silvertejp på bägge sidorna med klistret mot varandra.
  1. Var kreativ
Till dörrar och fönster finns nät med färdiga mått. Men insektsnät kan även behövas på andra ställen i hemmet eller på semestern. För egna mått och funktioner rekommenderas nät på löpmeter och tillbehör till dessa.

Välj insektsnät utifrån behov

  • För fönster
Insektsnät för fönster är en av de mest köpta modellerna. Fästes enkelt med kardborreband och kan klippas till så det passar önskat mått. Släpper in både ljus och luft. Ett alternativ är insektsnät som även stänger ute pollen.
  • För dörr
Insektsnät för dörr har samma funktion som nätet för fönstret. Monteras ofta med kardborreband och gör att dörren kan vara öppen utan att insekter kan ta sig in. Det blir extra lätt att gå ut och in om nätet fästes på en enklare innerdörr bestående av en ram.
  • Insektsnät på löpmeter
Insektsnät på löpmeter passar dig som vill skapa ett egentillverkat nät med anpassade mått och funktioner? Köp på löpmeter och sy fast magneter, kardborreband eller andra detaljer helt efter eget önskemål.
  • För ansikte och huvud
Insektshatt eller mygghatt är räddningen när bären ska plockas, under vandringen eller vid en kanottur. I alla fall när det är extra många insekter. Nätet dras över en hatt eller kan köpas med tillhörande hatt.
  • För sovplatsen på camping / tält
Insektsnät för sängen uppskattas om du ska ka du sova utomhus, i ett tält eller i ett vindskydd. Det enda som krävs är att nätet kan hängas upp i en krok ovanför dig (exempelvis i tälttaket) varpå det sedan skapar ett fullgott skydd mot alla flygande insekter.
  • Till båtens däckslucka
Nät som passar båtens däckslucka och därmed möjliggör att luckan kan stå öppen för bättre vädringsmöjlighet. Kan vara monterad konstant.

Vanliga frågor om insektsnat

Vilket insektsnät kan användas för att skydda uteplatsen?

Det finns nät som monteras på parasoll och som sedan sträcker sig ner till marken likt en tältduk. På detta sätt kan ett par personer sitta utomhus utan att störas av insekterna. Ett alternativ är de större ”paviljonger” av myggnät som kan byggas upp. Är det främst problem med mygg och knott kan avstötande produkter användas så som myggspiral och Thermacell.

Vad innebär det att nätet är impregnerat?

Nätet både skyddar mot insekter och har bortstötande effekt på mygg och knott. Detta tack vare en impregnering av myggmedel på nätet.

Vad menas med insektsnät med ram?

Nätet kan vara färdigmonterad på en ram för att enkelt kunna användas i fönstret. Därmed behöver inte krokar eller annan påverkan ske på fönsterkarmen.