Malfällor

En malfälla kan användas för att bekämpa livsmedels-, päls-, och klädesmal. Ställ ut fällor redan på våren för att snabbt fånga in de malar som tar sig in i hemmet. Fällorna fångar enbart malfjärilar. För bekämpning av mallarver rekommenderas att angripna kläder tvättas, utrymmet rengörs, sprayas med insektsspray samt att rödceder används som skydd.

Visar alla 13 resultat

-25%
Populär
-50%
Populär
-25%
-33%
Ny

Fördelar med malfälla

  • Luktfritt ‚Äď I motsats till andra medel mot mal √§r malf√§llor helt luktfria
  • L√•ngsiktig effekt ‚Äď Aktiv i ca 12 veckor
  • Kan anv√§ndas proaktivt ‚Äď St√§ll ut f√§llorna tidigt p√• v√•ren

Funktion och användning

De olika malfällor som finns att välja på fungerar på samma sätt. Det som skiljer är sammansättningen i lockmedlet och hur många veckor de är aktiva.

  • L√§s om b√§sta malf√§llan l√§ngre ner
  1. Välj fälla för livsmedelsmal eller klädmal

Har du problem med livsmedelsmal eller klädmal? Välj en malfälla som fångar rätt sorts mal. Fällor för klädesmal kan även fånga pälsmal.

  1. Placera ut

Ställ ut fällorna i närheten där mal har iakttagits. Eftersom fällorna varken innehåller gift eller avger någon lukt kan de ställas både i garderober och klädkammare. Ställ inte fällan i drag då dess effekt i så fall kan minska. Fällor för livsmedelsmal ska inte placeras vid livsmedel eftersom fällans funktion är att locka till sig malen.

  1. Hanar fångas in och populationen minskas

Det är hanarna som lockas till fällorna och fångas in. Därmed minimeras möjligheten för malarna att föröka sig samtidigt som populationen direkt minskas. Målet är att bekämpningen ska hinna ske innan malen lägger sina ägg.

Upptäcks mallarver behöver dessa bekämpas med insektsspray och rödceder. Dessa fångas alltså inte in av malfällor.

  1. Refill ‚Äď Byt ut klisterarket

Efter att fällan inte längre är aktiv, eller är full av mal, byts klisterarket ut. Köp refill istället för helt nya fällor. Bättre för både plånboken och miljön. Använda fällor kan slängas i hushållssoporna eftersom de inte innehåller något gift.

Bästa malfällan - Vad säger tester?

Vi rekommenderar Motlock malf√§lla d√• f√§llan har f√•tt mycket goda omd√∂men i flera olika tester. I det tyska konsumentmagasinet √Ėko-Test gavs f√§llan omd√∂met ‚ÄĚMycket bra‚ÄĚ och √§ven andra √•terf√∂rs√§ljare har testat och rekommenderar just denna modell.

Det som skiljer malfällorna åt är lockmedlet. Bakom Motlocks produkt ligger lyckad forskning som resulterat i ett mycket effektivt feronom.

√Ąven malf√§llor fr√•n andra producenter kan ge mycket gott resultat. Men tack vare flera testresultat och rekommendationer fr√•n flera k√§llor rekommenderar vi fr√§mst Motlock.

FAQ

√Ąr malf√§llorna giftiga?

Nej, de innehåller inget gift. Malen lockas till fällan av feromoner och fastnar i klisterarket.

Fångar fällorna även mallarver?

Nej, för bekämpning av mallarver rekommenderas rödceder, insektsspray och att angripna plagg tvättas i minst 60 grader. Angripna livsmedel ska alltid slängas.

Hur länge fungerar en malfälla?

Läs i produktbeskrivningen då det kan variera något beroende på producent och storlek. Mottlocks malfälla (Bäst i test) är aktiv i ca 12 veckor per klisterark.