Silverfisk i köket – så blir du av med dem

Har du fått besök av silverfisk i ditt kök? De små silverfärgade djuren är inte farliga men de är inte heller ett speciellt trevligt inslag i ditt hem. Med våra produkter kan du enkelt och effektivt bekämpa silverfiskarna och bli av med dem en gång för alla.

Silverfiskar trivs extra bra i kök och andra utrymmen i hemmet där det kan vara fuktigt. Håll därför extra noga uppsikt över dessa utrymmen så att du kan bekämpa silverfiskarna med en gång om de skulle dyka upp hemma hos dig. Vi har alla produkter du behöver för att göra detta och i tillägg till att vara effektiva är de också helt giftfria så att du slipper oroa dig över att till exempel husdjur ska få i sitt något olämpligt.

Vad ska man göra mot silverfisk i köket?

För det första är det viktigt att se till att golvet i köket är rent och inte fullt av matrester då dessa lockar till sig silverfiskarna. Men om de likväl har kommit så rekommenderar vi att du först och främst placerar ut fällor i köket. Dessa fällor är helt giftfria och lockar tack vare feromoner till sig silverfiskarna som sedan fastnar i den klistriga delen av fällan och kommer inte därifrån.

Vi rekommenderar också att du smörjer lister och andra springor där silverfiskarna trivs med så kallas rödcederolja. Denna olja är ett naturmaterial som är utvunnet ur cederträ och även den är därmed helt fri från gifter och konstgjorda ämnen. Rödceder avger sedan en doft som silverfiskarna inte tycker om men som vi människor uppfattar som väldoftande vilket gör att de skräms iväg. Enkelt, effektivt och naturligt helt enkelt!

Rödcederolja fungerar också ypperligt till att använda i förebyggande syfte. Så om du tidigare har haft problem med silverfisk i ditt kök kan det vara en god idé att med jämna mellanrum applicera lite olja. Om du har några vidare frågor eller funderingar kring våra produkter för att bekämpa silverfisk, eller några av våra andra produkter, får du gärna kontakta oss så ska vi hjälpa dig att svara på dem!

Betyg på guiden: