Insektsfällor

Köp en insektsfälla och bekämpa insekter inomhus eller utomhus. Välj klisterfälla vid problem med krypande insekter och UV-fälla, alternativt hängande klisterfälla, för flygande insekter.

Visar alla 19 resultat

-35%
-20%
-20%
39 kr
-23%
-17%
-17%
-10%
-24%

Snabbguide: Funktion och användning

Använd en eller flera fällor för att minimera beståndet av insekter – oavsett om det är i garderoben eller på altanen.
  1. Välj insektsfälla utifrån insekt
Är det flera olika flygande insekter på altanen som ska bekämpas eller mal och mott i köket? Välj insektsfälla utifrån vilka insekter som ska fångas. Se ”Välj rätt insektsfälla” längre ner i texten.
  1. Följ instruktionerna vid utplacering
Följ alltid instruktionerna som följer med produkten. Detta gällande exempelvis var den ska placeras och hur ofta fällan eventuellt ska tömmas. Det ökar dess effektivitet.
  1. Kontrollera och töm
Kontrollera fångst och flytta den eventuellt till ställen där fler insekter kan fångas. Är det lockmedel i fällan behöver detta bytas ut regelbundet enligt medföljande information.

Välj rätt insektsfälla

  • Vilka insekter ska bekämpas?
Är det specifika insekter som ska bekämpas rekommenderas fällor för just dessa. Det finns exempelvis: Matmalsfällor, Bananflugafällor, myggfällor eller allmänna klisterfällor för alla krypande insekter. Många av dessa fångar även andra insekter. Men genom att fällan är speciellt anpassad för just dessa insekter ökar dess effektivitet. Är det allmän bekämpning av insekter rekommenderas UV-fällorna.
  • Fånga in eller skydda från?
Insektsfällor används för att fånga in och utrota insekterna. Ett alternativ kan vara att skapa skydd. Använd myggnät, Mr Mosquito, Thermacell och andra skyddande produkter som innebär att insekterna håller sig på avstånd.
  • Krypande eller flygande?
För krypande insekter rekommenderas klisterfällor som ställs ut där insekterna förekommer. När de går över fällan fastnar de i klistret och dör. Flygande insekter kan bekämpas både med hängande klisterfällor samt UV-fällor.
  • Ska mygg och knott bekämpas i trädgården?
De mest effektiva insektsfällorna för mygg och knott i trädgården är de som drivs av gasol och därmed skapar koldioxid som lockar till sig dessa insekter. Efter ca 4 veckor når de full effekt och kan då bekämpa mygg och knott på en normalstor villatomt.

Vanliga frågor om insektsfalla

Vilka insekter fångas i en insektsfälla?

Vilka insekter som fångas beror på modell. En del fångar enbart flygande insekter medan andra främst fångar en viss sorts insekter. Exempelvis används vägglössfälla nästan enbart för att upptäcka vägglöss medan feromonfällor lockar till sig kackerlackor, silverfiskar och flera andra krypande insekter.

Hur får vi bort insekter bäst från altanen?

För att få bort mygg och knott rekommenderas myggavstötande produkter så som exempelvis Thermacell. Använd klisterfällor om det är krypande insekter. Även UV-fällor användas men kom ihåg att dessa lockar till sig insekterna så ställ den inte för nära bordet.

Kan klisterfällor användas för alla krypande insekter?

Ja, klisterfällor kan ställas ut där mindre krypande insekter brukar förekomma och fångar in dessa. Vissa av dessa fällor avger feromoner som lockar till sig specifika insekter.