Bananflugefällor - fånga bananflugan

För att bli av med bananflugor är en bananflugfälla ett bra hjälpmedel. Här hittar du fällor och andra produkter som håller bananflugorna borta. Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Visar alla 4 resultat


Snabbguide: Bli av med bananflugorna

Har du irriterande bananflugor i hemmet? Vi har produkterna som på bästa sätt får bort bananflugor och andra oönskade insekter.

Bekämpa bananflugor med…

  • Bananflugefälla: Det finns ett par olika modeller av fällor för bananflugor. De har däremot samma funktion. I en behållare finns en vätska som bananflugorna attraheras av och dras till. Väl där drunknar de i vätskan. Ett alternativ är att ha ett klisterlock som kan bytas ut vilket gör att vätskan håller sig längre.

    Dessa fällor bör vara det bästa sättet att få bort bananflugor. Men kom ihåg att städning och renhållning bör ske samtidigt som fällorna ställs ut. I annat fall minskas dess effekt rejält.

    Har du barn hemma kan det vara smart att satsa på en fälla där blandningen inte kan vältas ut eller råka drickas.

  • Insektsspray: Insektsspray används för att bekämpa bananflugor, mal, pälsänger och andra små insekter. Spraya direkt på insekterna för en”knock-down” effekt. Kan även sprayas i springor och där insekterna ofta förekommer.
  • Flugpenna: Dra streck med pennan där du inte vill att bananflugorna ska passera. Kan exempelvis genomföras på fönsterkarmar. Om flugorna sätter sig på giftet kommer de att dö. Används däremot främst för att skydda specifika delar av hemmet. För att bli av med bananflugor i hela hemmet är det främst fällor som rekommenderas.

Förebygg problem med bananflugor

  • Ta bort födan: Det absolut bästa sättet att få bort bananflugor är att hålla bort den föda som de söker sig till. Får ni problem med bananflugor bör frukten inte ligga framme och diskbänken alltid hållas ren.
  • Se över soporhanteringen: Utöver gammal frukt och andra livsmedel kan bananflugor dras till matrester i soporna. Se till att ha tätslutande lock och ha behållarna i skåp. Det är även bra att slänga hushållssoporna flera gånger i veckan.
  • Byt ut krukväxterna: Vissa krukväxter attraherar bananflugor mer än andra. Vid problem med bananflugor kommer det tydligt visas vid vilka växter som flugorna trivs. Byt ut dessa mot andra krukväxter eller ställ dessa växter på annat ställe under den tid som problemen består.