Fågelsäkra balkongen

Att njuta av en lugn stund på balkongen kan vara en fridfull upplevelse, men när fåglarna blir en ständig gäst och lämnar efter sig spillning och oväsen, kan det snabbt förvandlas till ett problem. För att hålla balkongen fri från fåglar krävs en genomtänkt strategi.

Här delar vi några smarta tips och tricks för att du ska kunna avnjuta din balkong utan att störas av besvärande fjäderbeklädda besökare. Genom att sätta dig in i deras naturliga instinkter och erbjuda alternativa platser för dem att landa på, kan du skapa ett harmoniskt utrymme.

Vi rekommenderar

1. Analysera ditt utrymme

Innan du implementerar några åtgärder är det viktigt att förstå vilka delar av din balkong som lockar fåglarna mest. Har du en öppen matplats där du ofta äter? Är det skuggiga hörnet deras favoritställe? Genom att identifiera dessa områden kan du rikta in dina insatser där de behövs mest.

2. Använd dofter

Fåglar är känsliga för dofter, och vissa är inte särskilt förtjusta i vissa lukter. Citrus, peppar och vinäger är exempel på dofter som fåglar ogillar. Spraya blandningen runt din balkong eller använd doftljus med dessa essenser för att hålla fåglarna på avstånd.

3. Installera skrämmande objekt

Fåglar blir lätt avskräckta av rörliga och skrämmande objekt. Installera en fågelskrämma i form av en uggla med roterande huvud. Testa också att hänga upp några reflekterande band för att skapa rörelse och reflektioner.

Detta kommer att göra balkongen mindre attraktiv för dem och skapa en miljö som de undviker.

4. Tätväxande växter

Små, tätväxande växter kan fungera som en fysisk barriär och hindra fåglar från att landa på din balkong. Välj växter som inte bara är dekorativa utan också tjänar som en skyddande gräns.

Vissa växter som rosmarin, lavendel och tagetes är kända för att avskräcka fåglar. Sätt dessa i krukor runt din balkong för att skapa en naturlig barriär.

5. Häng upp fågelskyddsnät och montera piggar

Ett fågelskyddsnät kan vara en effektiv lösning för att hålla balkongen fri från besökare. Beroende på färg på nätet, din balkong, vägg och möbler kan olika varianter mer smälta in än andra inredningsmässigt.

Det finns också särskilda piggar för fåglar att montera där de gärna sätter sig. Dessa fågelpiggar finns i flera utföranden för att passa i storlek på olika platser.

6. Håll rent från vatten, mat och smulor

En av de främsta anledningarna till att fåglar samlas på balkonger är tillgången till mat, vatten och skräp. Genom att undvika att mata dem på din balkong och inte låta något ätbart eller drickbart stå framme, minskar du lockelsen.

Håll också rent genom att vara snabb med att städa bort smulor och rester. Torka av ytor med bra rengöringsmedel. Fåglarna kan hitta minsta lilla på bord, i sittplatser eller på golvet i en hörna eller under någon möbel.

Lyckas de hitta något att tugga i sig är det stor risk att de återkommer.

7. Placera en fågelautomat på behörigt avstånd

Om du gillar att mata fåglar och det finns möjlighet kan du skapa en dedikerad plats för det. Installera en fågelautomat på avstånd från din balkong så att de inte associerar din plats med matning. Detta ger dem en alternativ plats att samlas utan att störa dig.

8. Alternera inredningen

Fåglar är intelligenta varelser och kan vänja sig vid konstanta hinder eller skrämmande föremål. Genom att regelbundet ändra utseendet på din balkong, som att flytta om möbler eller ändra dekorativa element, är förutsättningarna bättre för att hålla balkongen fågelsäker och hålla utrymmet fritt från fåglar.

Klicka för att se fler Fågelprodukter

Betyg på guiden:

3.9/5 - (54 votes)