Fågelnät

Fågelnät, som även kallas bärnät, är bra att använda för att skydda sina bärodlingar, fruktträd och andra odlingar i trädgårdslandet mot fåglar. Nätet skyddar även mot andra djur som gärna vill mumsa i sig allt gott.

Visar alla 4 resultat


Praktiska fågelnät för att skydda trädgården

Fågelnät är praktiska och skyddar på ett humant sätt som inte skadar fåglarna. De flesta fågelnät har grön och ibland blå eller svart färg vilket gör att de ganska enkelt smälter in i växtligheten, vilket inte stör en vacker utsikt över trädgården.

Fågelnät går att använda på många ställen

Fågelnäten är smidiga att använda lite varstans i trädgården över buskar, träd, rabatter, odlingskragar och andra områden för att skydda plantor. Näten släpper in gott om vatten och luft samtidigt som det hindrar djuren från att äta upp det goda.

Det går även att placera näten på tak, fasader och andra platser där fåglarna gillar att hålla till.

Så använder man fågelnäten bäst

Välj ett fågelnät i rätt storlek utifrån var det ska användas. Det går även att kombinera flera nät och de flesta kan också klippas till lagom storlek.

Nätet läggs eller hängs enkelt över den plats som ska skyddas. Förankra det väl så att det inte blåser bort. Tänk också på att näten håller stängt längs kanten så att fåglarna inte kryper in under nätet.

Tips för att håll fåglarna borta från jordgubbar och annat gott

Jordgubbar är populärt att odla om man har en egen hemmaodling. Just jordgubbar brukar ofta råka ut för fåglar och andra skadedjur, så det gäller att hitta sätt att skydda sin jordgubbsodling. Speciellt vill man inte bli av med alla gubbar om man tänkt att äta från sin egen odling exempelvis till midsommar.

Fåglarna kan så klart ge sig på andra grönsaker, frukter och bär. Bästa sättet att skydda jordgubbar och annan odling är att skrämma bort fåglarna. Här kommer några tips för hur man håller fåglarna borta:

  • Fågelskrämma – Placera en fågelskrämma på den plats som ska skyddas. Här kan det vara bra att flytta skrämman efterhand djuren vänjer sig och även att variera olika typer av skrämmor.
  • Fågelnät/bärnät – Använd ett fågelnät för att täcka odlingen.
  • Fågelpiggar – Ibland räcker det inte med fågelnät och fågelskrämmor och då kan fågelpiggar vara ett alternativ. Dessa monteras på den yta där man inte vill att fåglarna sätter sig.
  • För bästa effekt kan det vara bra att kombinera alla eller flera metoder.