Sorgmygga » Ultimata Guiden

sorgmygga

Sorgmyggor, ibland felaktigt kallade för blomflugor, är de svarta flugorna som gärna kommer och sätter sig på dina vackra blommor. Utöver att vara ett minst sagt irriterande inslag i sommarvärmen så förstör de också dina växter. Här hos Skadedjursbutiken får du hjälp med att bli kvitt sorgmyggorna enkelt och effektivt!

Vi vet alla hur irriterande det kan vara när man på en skön sommardag plötsligt hör surrandet och invasioner av sorgmyggorna börjar. Att bekämpa de flygande skadedjuren är inte heller det enklaste med tanke på att man inte vill skada sina kära växter i processen. Därför har vi på Skadedjursbutiken tagit fram ett sortiment som du enkelt kan använda för att motverka sorgmyggorna utan att utsätta dina växter och blommor för risker. Det kan vara en god idé att börja bekämpa sorgmyggorna med en gång för att undvika att dina blommor förstörs.

Snabbguide Sorgmygga

Motverka: Vattna sällan så att jorden i blomkrukorna håller sig torr. Detta eftersom sorgmyggorna oftast lägger ägg i fuktig jord. Jorden kan även skyddas med tyg, stenar eller annat. Har de däremot redan etablerat sig i jorden är det mycket svårt att få bort dem. 

Bekämpa: Sorgmyggor bekämpas med nematoder. Använd nematoder på samtliga växter i närheten vid samma tillfälle för bäst resultat. 

Skydda: Upptäcks myggor kring en planta bör den isoleras från övriga växter i hemmet för att angreppet inte ska spridas. Genom att ha klisterskivor ovanför nysådda plantor och frösådder upptäcks angrepp tidigt.

Vi rekommenderar

Hur motverkar man sorgmyggor?

Det finns flera tips på hur man kan motverka sorgmyggorna och deras äggläggning. Ett av dem är att hålla jorden torr mellan vattningarna. Eftersom att sorgmyggorna föredrar att lägga sina ägg i jord som är våt eller fuktig motverkar du på så vis effektivt att fler av dem kommer till världen. Ett annat tips är att man kan täcka över jorden med något dekorativt, på så vis gör man det mer komplicerat för sorgmyggorna att leta sig ner till jorden för att kunna lägga sina ägg. I tillägg kan du också beställa en av våra produkter för att få optimalt skydd mot sorgmyggorna. På så vis kan du såväl njuta av sommardagarna som av dina vackra blommor utan att de blir förstörda.

Vi på Skadedjursbutiken är experter när det kommer till att bekämpa alla typer av skadedjur, från mus och råtta till silverfisk och kackerlackor. Vi har tagit fram ett sortiment som innehåller produkter som fungerar och som är effektiva därtill. Om du har några frågor eller om du är osäker på vad just du behöver för att få bukt med ditt problem är du välkommen att kontakta oss så ska vi hjälpa dig att hitta rätt produkt för dig. Välkommen till oss!

Frågor och svar

Kan sorgmygga skada växterna?

Ja, sorgmyggans larver livnär sig på växtens rötter och frön. Framförallt kan alltså skador ske på mindre och unga plantor.

Hur skiljer sig sorgmygga och vattenmygga åt gällande utseende?

Vattenmyggan har korta antenner medan sorgmyggan har betydlig längre antenner som liknar pärlband. Även vattenflugor brukar förekomma vid växter men gör ingen skada på dem.

Vad kan användas för att täcka jorden snyggt?

Täckbark, stenar, grus och lecakulor är vanligt att använda för att täcka jorden och därmed göra det betydligt svårare för sorgmyggorna att nå jorden.

Vad livnär sig sorgmyggor på?

I blomkrukor och drivbänkar livnär de sig på rötter och frön. I övrigt kan de äta förmultnade växter, svamp och kompostmaterial.

Vad är ”härmask”?

Härmask är ett begrepp som innebär att mängder av fluglarver vandrar tillsammans i ett långt led.

Klicka för att se fler Myggprodukter

Betyg på guiden:

4.3/5 - (27 votes)