Myggfångare

Med myggfångare fångas och dödas mygg effektivt varpå beståndet minskar. De största modellerna kan bekämpa mygg på upp till 4000 m². Välj myggfångare beroende på om den ska användas utomhus eller inomhus samt hur stor yta den förväntas vara verksam på.

Visar alla 7 resultat

-17%
Det ursprungliga priset var: 599 kr.Det nuvarande priset är: 499 kr.
-11%
Det ursprungliga priset var: 1,399 kr.Det nuvarande priset är: 1,250 kr.
-17%
Det ursprungliga priset var: 599 kr.Det nuvarande priset är: 499 kr.

Snabbguide: Myggfångare

Därför ska du välja en myggfångare

  • Bekämpar mygg på upp till 4000 m².
  • Ger effekt 24/7
  • För inomhus- eller utomhusbruk

Myggfångare för utomhusbruk – Så fungerar de

Myggfångare som används utomhus kan använda UV-lampor, värme, gasol och octenol för att locka till sig myggorna. Många modeller kombinerar dessa funktioner för ökad effekt. Gasolen omvandlas till koldioxid som efterliknar människans utandningsluft vilket lockar till sig myggorna. Octenoltabletterna ökar myggfångarens effekt och när myggen kommer tillräckligt nära maskinen sugs de ner i en behållare och dör.

Välja modell

  1. Yta: En tydlig skillnad mellan de olika myggfångarna är hur stor yta som de bekämpar mygg på. De mindre modellerna klarar att bekämpa mygg på ca 1000 kvm medan de större klarar av 4000 kvm. Även om tomten bara är på 1000 - 2000 kvm så finns självklart fördel att bekämpa myggen inom ett större område.
  1. Batteri eller elkabel: En myggfångare bör placeras i skuggigt område där det ofta är vindstilla. Dessutom en bit från bostaden eftersom fångaren lockar till sig myggen. De billigare modellerna går på ström och kräver därför en längre sladd till närmaste elkälla.De lite dyrare använder istället ett uppladdningsbart större batteri. Ett batteri som ofta räcker hela säsongen. Ska myggfångaren stå långt från bostaden är batteridrift att rekommendera.
  1. Inställningsmöjligheter: De mest avancerade myggfångarna har en rad inställningsmöjligheter och kan exempelvis ha sensorer som läser av vädret och minimerar gasåtgången.

Myggfångare för inomhusbruk – Så fungerar de

Myggfångare som används inomhus lockar till sig mygg och andra flygande insekter med hjälp av ett ultraviolett ljus. När insekterna vidrör det strömförande gallret dödas de blixtsnabbt. Även ett yttre galler finns för att man inte av misstag ska föra in fingrar mot de strömförande trådarna.

Välja modell

  1. Storlek: I ett rum eller på en altan räcker de mindre myggfångarna. De kan sättas direkt vid vägguttaget, hängas i taket eller ställas på ett bord.Ska de användas i ett stall eller liknande bör de mer kraftfulla modellerna väljas som därmed fångar mygg från en större yta. I produktinformationen brukar det framgå hur många kvadratmeter som fångaren är effektiv på.
  1. Batteri eller el: Myggfångarna kan både drivas av batteri och el, alternativt bägge. Batterimodellerna är mer flexibla gällande placering.
  2. Eller myggfri zon: Vid problem med mygg inomhus är en annan lösning att skapa myggfria zoner. En av de mest populära produkterna inom denna kategori är Mr Mosqutio. Produkten laddas med en tablett och sätts sedan i ett vägguttag. Tabletten avsöndrar ett medel som myggorna vill undvika. Därmed skapas myggfria zoner på 10 – 15 m².

Vanliga frågor

 

Hur ofta måste batterierna bytas?

De gasoldrivna modellerna börjar ge effekt redan efter någon dag men man bör räkna med 3 – 5 veckor för full effekt på gården. Ställ ut den tidigt på våren för att minimera beståndet av mygg på ett tidigt stadie.

Behöver myggfångare tömmas, rengöras och underhållas?

De elektriska myggfångarna behöver enbart tömmas vid behov. De med gasol bör tömmas regelbundet och när säsongen är över bör filter och maskin torkas av, maskinen rengöras med rengöringspatron (Mosquito Magnet) och förvaras frostfritt.

Vad är skillnaden mellan myggfångare och mygglampa?

Ibland används ordet myggfångare för de stora gasoldrivna maskinerna och mygglampa för de mindre fällorna med enbart UV-ljus. Det som därmed skiljer dem åt är hur stor yta som myggen bekämpas på.