Myggmedel

Mygg kan vara riktigt irriterande och förstöra både sömnen och en trevlig kväll utomhus på altanen eller uteplatsen. Slipp problem med mygg och även andra insekter med ett effektivt myggmedel.

Välj mellan flera olika slags myggskydd beroende på var de ska användas. Skydda kroppen med spray, gel, roll-on och stick eller få en myggfri zon med elektriska myggfångare och portabla myggskrämmare. Vi har flera olika slags effektiva produkter för att slippa myggen och få det myggfritt.

Visar alla 17 resultat

-13%
-17%
Ny
-17%
Ny

Snabbguide: Myggmedel

  1. Ska vara godkänt av kemikalieinspektionen
Samtliga myggmedel som säljs via vår butik är godkända av kemikalieinspektionen. Det förekommer däremot regelbundet att olika medel säljs på den svenska marknaden utan att detta tillstånd finns. Vår rekommendation är att enbart köpa kända märken!
  1. Se upp med åldersgränsen!
Beroende på innehåll finns det åldersbegränsning på de flesta myggmedel. En del har gränsen på 3 år medan andra har 12/13-årsgräns. De med hög åldersgräns har ofta hög grad av DEET.
  1. Enbart oskyddad hud
Myggmedel är inte tänkt att användas för att smörja in hela kroppen utan enbart oskyddad hud. Önskas skydd för barnen när de leker på stranden är en T-shirt eller UV-badkläder en bra grund.
  1. Undvik ögon och läppar
Undvik att applicera myggmedel på, eller nära, ögon och läppar. Det gäller särskilt på barn som lättare kan råka få i sig medlet.

Myggmedel med eller utan DEET

DEET är den ingrediens som främst används för att hålla myggen på avstånd. De starkaste produkterna har kring 20 %-vikt DEET, exempelvis MyggA Stick vilket ger en åldersgräns på 13 år. Märkets myggspray har däremot bara 9,5%-vikt och kan därmed användas på barn ner till 2 år.