Myggmedel

Mygg kan vara riktigt irriterande och förstöra bÄde sömnen och en trevlig kvÀll utomhus pÄ altanen eller uteplatsen. Slipp problem med mygg och Àven andra insekter med ett effektivt myggmedel.

VÀlj mellan flera olika slags myggskydd beroende pÄ var de ska anvÀndas. Skydda kroppen med spray, gel, roll-on och stick eller fÄ en myggfri zon med elektriska myggfÄngare och portabla myggskrÀmmare. Vi har flera olika slags effektiva produkter för att slippa myggen och fÄ det myggfritt.

Visar alla 21 resultat

-13%
-17%
-9%
-13%

Snabbguide: Myggmedel

  1. Ska vara godkÀnt av kemikalieinspektionen
Samtliga myggmedel som sÀljs via vÄr butik Àr godkÀnda av kemikalieinspektionen. Det förekommer dÀremot regelbundet att olika medel sÀljs pÄ den svenska marknaden utan att detta tillstÄnd finns. VÄr rekommendation Àr att enbart köpa kÀnda mÀrken!
  1. Se upp med ÄldersgrÀnsen!
Beroende pÄ innehÄll finns det ÄldersbegrÀnsning pÄ de flesta myggmedel. En del har grÀnsen pÄ 3 Är medan andra har 12/13-ÄrsgrÀns. De med hög ÄldersgrÀns har ofta hög grad av DEET.
  1. Enbart oskyddad hud
Myggmedel Ă€r inte tĂ€nkt att anvĂ€ndas för att smörja in hela kroppen utan enbart oskyddad hud. Önskas skydd för barnen nĂ€r de leker pĂ„ stranden Ă€r en T-shirt eller UV-badklĂ€der en bra grund.
  1. Undvik ögon och lÀppar
Undvik att applicera myggmedel pÄ, eller nÀra, ögon och lÀppar. Det gÀller sÀrskilt pÄ barn som lÀttare kan rÄka fÄ i sig medlet.

Myggmedel med eller utan DEET

DEET Àr den ingrediens som frÀmst anvÀnds för att hÄlla myggen pÄ avstÄnd. De starkaste produkterna har kring 20 %-vikt DEET, exempelvis MyggA Stick vilket ger en ÄldersgrÀns pÄ 13 Är. MÀrkets myggspray har dÀremot bara 9,5%-vikt och kan dÀrmed anvÀndas pÄ barn ner till 2 Är.