Snigel » Ultimata Guiden

snigel

Vi känner alla till de stora, svarta mördarsniglarna som kommer smygande om natten och attackerar våra växter. Att bekämpa sniglar i sin trädgård kan göras på många olika sätt. Vi erbjuder allt från snigelmedel till fällor så att du själv kan välja den lösning som passar dig och din trädgård allra bäst. Börja bekämpningen så fort du ser tecken på ett snigelangrepp då många månaders arbete med dina växter kan vara förgäves om sniglarna får fäste och börjar äta upp dina blad

Många är vi som någon gång har gått ut i trädgården för att bara njuta av växterna och upptäckt de förrädiska mördarsniglarna och vi vet också hur svårt det kan vara att bli av med dem. Men oroa dig inte, vi har produkterna som hjälper dig med detta!

Snabbguide Snigel

Skydda: Skapa effektivt skydd med snigelstaket, snigelbarriärer och koppartejp. Dessa hinder kan inte sniglarna passera och skyddar därmed odlingar m.m. Vad som passar bäst beror på förutsättningarna kring hur skyddet kan fästas. 

Fånga: Fånga in sniglar med snigelfällor och lockmedel som läggs i dessa fällor. Det finns även specifika snigeltänger som används för att plocka upp sniglarna från marken varpå de kan klippas itu med sax. 

Bekämpa: Långsiktig bekämpning sker med snigelmedel som strös över området där sniglar förekommer. Medlet är skonsamt mot miljön och andra djur som kan finnas i trädgården.

Vi rekommenderar

Snigelmedel mot sniglarna

Våra snigelmedel är effektiva och enkla att använda. Det enda du egentligen behöver göra är att sprida ut medlet i trädgården, på de områden där sniglarna håller till och sedan vänta på effekt. Fyll sedan på vid behov och fortsätt till dess att sniglarna är borta. Våra snigelmedel är också tåliga mot regn vilket innebär att du inte spridit ut medel i onödan om det skulle komma en oväntad skur.

Snigelfällor för sniglar

I tillägg till snigelmedel har vi också snigelfällor som du effektivt kan använda för att få tag i sniglarna som drar runt i trädgården. Fällorna är extremt lättanvända och det enda du behöver göra är att fylla dem med lämpligt lockmedel och sedan göra dig av med sniglarna när de väl fångats.

Såväl våra snigelmedel som våra snigelfällor är alltså giftfria och du behöver inte oroa dig för hälsan hos husdjuren eller andra djur som vistas i trädgården. Om du har några frågor angående våra produkter för bekämpning av sniglar eller andra skadedjur så är du mer än välkommen att ta kontakt med oss. Med vår kunskap och erfarenhet på området så kan vi se till att du får rätt verktyg och produkter för att du på ett enkelt och effektivt sätt ska kunna bli av med ditt skadedjursproblem innan det orsakar stor skada.

Frågor och svar

Hur bekämpas sniglar effektivast?

Är det många sniglar bör en kombination av åtgärder ske. Plocka dagligen bort de sniglar som kan ses i trädgården och använd snigelmedel för att på bekämpa dem på lång sikt. Snigelfällor kan användas för att fånga in ett par sniglar i taget men räcker inte vid större angrepp.

När på året ska bekämpning ske?

Bekämpning bör påbörjas tidigt på våren när marken börjar tina upp från tjälen. Vid en marktemperatur på ca 4 - 5 grader kommer sniglarna fram efter övervintring. Genom att bekämpa dem tidigt kan beståndet hållas nere.

Hur dödas mördarsniglar?

Enklaste sättet är att klippa itu dem strax bakom huvudet (ca 1 cm framifrån). Släng de sedan i hushållssoporna och inte i trädgården då de kan locka till sig andra sniglar.

Hur dör sniglarna vid snigelmedel?

Snigelmedel baserat på ferromol dödar sniglarna genom att medlet skapar en fiktiv mättnadskänsla. Sniglarna kommer därmed att svälta ihjäl. Snigelmedel med nematoder innebär bekämpning med mikroskopiskt små maskar. Dessa maskar söker upp och infekterar sniglarna varpå de avlider.

Vad är skillnaden på snigelfälla och snigelstation?

Snigelfällan fångar sniglarna medan snigelstation laddas med snigelmedel som sedan sniglarna äter och avlider. Det är två olika sätt för bekämpning – som kan kombineras.

Klicka för att se fler Snigelprodukter

Betyg på guiden:

4.3/5 - (26 votes)