Sorkskrämma

Med en sorkskrämma kan både sork- och mullvadproblem minskas i trädgården. Skrämman skapar vibrationer som påverkar sorkarna så att de lämnar området. Vid problem med sork i stenig mark, i förråd eller andra ytor dit en sorkskrämmas vibrationer inte når rekommenderas sorkfällor.

Visar alla 4 resultat

-25%
Populär
Det ursprungliga priset var: 798 kr.Det nuvarande priset är: 599 kr.
-11%
Det ursprungliga priset var: 449 kr.Det nuvarande priset är: 399 kr.
-13%
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 349 kr.

Fördelar med sorkskrämma

  • Långtidsverkande
  • Skrämmer även bort mullvad
  • Täcker stor yta

Funktion och användning

  1. Sätt i batteri (ej på solscellsmodell): Sorkskrämman kan antingen drivas av batterier eller solceller. Vid batteridrift är första steget att sätta i passande batterier.
  1. Ställ ut: Gräv en smal grop som är ungefär hälften så djup som höjden på sorkskrämman. Det kan exempelvis genomföras med ett spett. Ställ ner skrämman och tryck till jorden kring den så att den står stadigt. Är det mjuk mark kan det tryckas ner direkt. Slå däremot aldrig på den för att pressa ner den i marken. Risken är då stor att funktioner går sönder.Hur stor yta som skrämman täcker anges i produktbeskrivningen och de instruktioner som följer med. Är det stenig mark eller mycket rötter bör man räkna med mindre effekt än vad som anges.
  1. Sorkskrämman skapar vibrationer: En sorkskrämma skapar vibrationer i marken som därmed skrämmer bort sorkarna. Vibrationerna är inte skadliga för djuren.

Tips på vägen

  • Kombinera med avskräckande medel: För att öka effekten kan ett avskräckande doftämne läggas ut i trädgården för att hålla gnagare borta.
  • Solcellsdriven eller batteri? Det finns sorkskrämmor som drivs med batteri samt de som drivs med solceller. Fördelen med batteri är att skrämman även kan ställas där det inte är direkt solljus. Nackdelen är att batterierna behöver bytas regelbundet.
  • Fälla vid kvarstående problem: Då en sorkskrämma skrämmer bort sorkarna med markvibrationer krävs det att vibrationerna verkligen sprids till de platser där sorken håller till. Skrämman är därmed effektivast på öppna ytor och kan behöva kompletteras med sorkfällor.

FAQ

Hur stor yta täcker en sorkskrämma?

Ytan framgår i både produktbeskrivning och i medföljande instruktioner.

Skräms även andra djur?

Ja, sorkfällor skrämmer även bort mullvadar.

Hur länge räcker batterierna?

Hur ofta som batterierna behöver bytas beror på hur många batterier som modellen använder. Eftersom skrämman avger regelbundna vibrationer är det lätt att uppfatta om den inte längre är aktiv. Sork & Mullvadsfritt från Silverline anger att modellen kan vara effektiv i upp till 4 månader på en uppsättning batterier.