Räv » Ultimata Guiden

rav

Ett av de vanligaste rovdjuren i vårt land är räven. Rävar kan orsaka stor skada genom att till exempel äta upp växter och förstöra gräsmattan i din trädgård. Med våra produkter kan du på ett effektivt sätt skrämma bort de röda hunddjuren innan de förstör för dig och dina växter!

De rödlätta, hundliknande rävarna är vackra att se på och som de flesta vilda djur är det något lite mystiskt över dem när man får syn på dem ute i det fria. Men de kan vara förödande för din trädgård som du lagt så mycket tid på att ordna med, plantera i och fixa inför den kommande säsongen. Det är därför bäst om rävarna håller sig lite på avstånd och inte kommer in i trädgården för att äta blommor, knoppar och gräva upp det du planerat inför sommaren. De kan förstöra en otrolig mängd arbete över bara en natt. Så skydda dig från dessa på bästa möjliga sätt!

Snabbguide

Skydda: Ett högt stängsel kan användas som skydd mot räv. Däremot är de duktiga grävare så önskas totalt skydd behöver även delvis ett gallergolv användas.

Skräm: Rävar är vanligtvis mycket skygga djur som därmed lätt kan skrämmas iväg. Det kan ske med viltskrämmor som avger plötsliga ljud och/eller ljus. Det finns även skrämmor som skjuter vatten på småvilt som kommer nära. 

Ta hjälp: Om räv ofta ses i tätbebyggt område kan kommunen kontaktas varpå de kan undersöka behovet av skyddsjakt. De som bor utanför tätbebyggt område kan kontakta en jägare som är insatt i när och var räv får skjutas.

Vi rekommenderar

Vad kan man göra för att motverka rävarna?

För att motverka förekomst av räv i trädgården kan man använda sig av produkter som skrämmer bort djuren. Dessa placeras ut i din trädgård, på lämplig plats, och fungerar sedan oftast helt utan att du behöver göra något. Det kan handla om ett avskräckande ljud eller en viss doft som utsöndras av produkten och som rävarna inte tycker om. De blir då rädda och väljer istället att sticka iväg istället för att göra ett besök i din trädgård.

Dessa produkter är helt säkra för rävarna och skadar inte dem på något vis. De har bara en avskräckande effekt som gör att räven förstår att det kanske är bättre att leta mat på ett annat ställe än i just din trädgård. Om du har några frågor eller funderingar kring bekämpning av just räv är du välkommen att kontakta oss på Skadedjursbutiken så ska vi hjälpa dig att hitta rätt produkt för att få bukt på ditt problem. Med vår stora kunskap inom området kan du vara säker på att vi vet vad vi pratar om!

Frågor och svar

När får jakt ske på rödräv?

Jaktsäsongen kan variera beroende på var i landet jakten önskas genomföras. År 2021 var det jaktsäsong på rödräv i Stockholm mellan 1 augusti och 15 mars. Aktuella jakttider kan ses på Jägarförbundets hemsida.

Är rävar farliga för människor och husdjur?

Rävar är inte farliga för människor utan skräms i regel bort. Det förekommer däremot att rävar har attackerat hundar och katter. Vid enstaka tillfällen har även rävar attackerat människor. Enligt jägare har det då handlat om sjuka djur då detta beteende inte ligger i dess natur.

Varför skäller en räv?

Lätet kan både användas för att markera sitt revir samt för att locka till sig en partner.

Finns det någon fördel att ha räv på gården?

Rävar håller nere beståndet av smågnagare så som exempelvis möss och råttor. Så länge inte räven stör husdjur, eller kommer för nära bostaden, kan det till och med vara positivt med räv som gäst.

Är räv ett kattdjur?

Nej, även om räven liknar en förvuxen katt så är det ett hunddjur.

Klicka för att se fler produkter

Betyg på guiden:

4.1/5 - (35 votes)