Hem / Rödcederträ / Rödcederolja

Rödcederolja

Rödcederolja är en effektivt och populär produkt. Det bästa är också att oljan endast består av naturliga ingredienser. 

Visar alla 4 resultat

-9%
Populär
Det ursprungliga priset var: 219 kr.Det nuvarande priset är: 199 kr.
-23%
Det ursprungliga priset var: 129 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.

Vad är rödcederolja? 

Rödcederolja (på engelska ”red cedar oil”) är en mycket effektiv och helt naturlig medel för ett rent och väldoftande hem. Oljan utvinns ur rödcederträdet och är som mest effektiv om den används tillsammans med andra produkter av rödcederträ. 

Oljan bör användas inomhus där doften från rödcederträ håller oinbjudna gäster på behörigt avstånd. Enligt studier är det just de terpener, det vill säga den grupp av kolväteföreningar som finns i rödcederträolja och andra eteriska (eller aromatiska) oljor, som verkar avskräckande.

Så använder du rödcederolja 

Rödcederolja är enkelt att applicera i trånga skrymslen och vrår där det annars kan vara svårt att komma åt. Spreja eller stryk på några droppar rödcederolja på de ställen du vill skydda eller för att hålla på avstånd. Du kan till exempel spreja eller droppa lite olja på insidan av köksskåpen, i garderoben och i byrålådan. Även längs lister och dörrposter är det smidigt och smart att använda olja då de ofta tar sig in genom springor i grunden eller husväggen. 

Tips! Tänk på att undvika direktkontakt med textilier då rödcederolja kan orsaka missfärgningar.

På de platser där du inte vill eller kan använda olja kan du ersätta den med produkter av rödcederträ istället. Hos oss hittar du 100% naturliga och väldoftande cederträprodukter, vilket innebär att de är ofarliga att användande inomhus.

Förvaring och hållbarhet 

Efter ett par månader har rödcederträets olja och dess doft utsöndrats. Om du väljer att inte förnya doften kommer den att försvinna successivt. Väljer du istället att applicera ytterligare olja kommer du att kunna njuta av ett väldoftande hem ytterligare en tid framöver. Har du drabbats av ett stort angrepp som kräver en större insats rekommenderar vi istället att du kontaktar en skadedjurssanerare. Därefter går det bra att fortsätta med rödcederprodukter eller andra typer av produkter som t.ex. fällor i rent förebyggande syfte.

Rödcederoljan bör förvaras mörkt och i rumstemperatur samt utom räckhåll för barn och husdjur. Efter hantering bör du tvätta händerna noga, vilket även rekommenderas om du har fått olja direkt på huden. Rödcederolja får aldrig förtäras eller andas in på sådant vis att den tränger in i luftvägarna.

Vanliga frågor om rödcederolja 

Finns det något särskilt jag bör tänka på när jag använder rödcederolja?

Är det första gången du använder rödcederolja kan du med fördel applicera ett par droppar olja på en bomullstuss och stryka ut oljan på önskad plats. På så vis undviker du också alltför stark och koncentrerad doft. Om du istället väljer att applicera olja direkt från en sprejflaska bör du hålla flaskan på cirka 5-10 centimeters avstånd från platsen/föremålet du ska spreja (golvlister, springor, lådor etc.)

Kan jag kombinera rödcederolja med andra medel eller fällor?

Det går utmärkt att kombinera rödcederolja med exempelvis mal- eller silverfiskfällor samt olika former av insektsmedel i sprejform. Du kan även använda andra produkter av rödcederträ ihop med oljan, som exempelvis galgar eller doftpåsar som med fördel kan hängas i garderoben eller klädkammaren.

Vilket är bäst: rödcederolja eller insektssprej?

Rödcederolja kan gärna kombineras med insektssprej och fällor av olika slag. Vill du ha en tilltalande doft är rödcederoljan oslagbar, inte minst i badrummet eller i garderoben där den blir en fräsch doftgivare.