MyggnÀt

VĂ€lj myggnĂ€t för fönster, dörr eller barnvagn för att hĂ„lla myggen pĂ„ behörigt avstĂ„nd. Önskas specialanpassat myggnĂ€t rekommenderas nĂ€t pĂ„ löpmeter som dĂ€rmed kan klippas till och anpassas helt efter eget behov.

Visar alla 3 resultat

-62%

Snabbguide: Funktion och anvÀndning av myggnÀt

Den produkt som har störst efterfrÄgan Àr myggnÀt för fönster. Med nÀtet pÄ plats kan vÀdring ske utan att mygg eller andra insekter tar sig in.

 1. MÀt fönstret

MÀt först fönstrets storlek sÄ att myggnÀtet köps i rÀtt storlek. Det gör inget om det Àr för stort dÄ det kan klippas till passande format.

 1. Klipp och sÀtt fast kardborre

Klipp myggnÀtet i rÀtt storlek och fÀst sedan kardborreband i kanterna. NÀten som Àr anpassade för fönster har generellt medföljande kardborreband. I annat fall fÄr detta köpas separat.

 1. TvÀtta fönsterkarm & montera kardborre

TvÀtta av fönsterkarmen med diskmedel och vatten. Detta för att eventuell fett ska försvinna sÄ att bandet fÀster tydligare. Montera kardborrebandet runt karmen.

 1. VĂ€nta ett dygn

VÀnta ett dygn sÄ att kardborrebandet har hunnit fastna ordentligt innan nÀtet sÀtts upp.

Alternativ mot kardborre

Önskas inte kardborreband monteras upp pĂ„ fönsterkarmen – eller finns inte möjligheten?

Ett alternativ Ă€r att köpa/skapa en trĂ€ram som Ă€r lika stor som fönsteröppningen. PĂ„ ramen sĂ€tts myggnĂ€tet fast. Öppna fönstret, stĂ€ll upp ramen och ett skydd skapas mot mygg och insekter. Det finns Ă€ven rullgardinslösningar samt mĂ„ttanpassade aluminium/plast-profiler.

VÀlj rÀtt myggnÀt

De tvÄ vanligaste myggnÀten Àr de som anvÀnds för dörr eller fönster. Men det finns Àven en rad andra specialanpassade nÀt som med dess konstruktion Àr ger effektivt skydd vid specifika tillfÀllen.

 • Dörr
 • Fönster
 • Mygghatt
 • Barnvagn
 • Uteplats (ParasollnĂ€t)
 • TĂ€ltet (NĂ€t kring sovplatsen)
 • BĂ„tens dĂ€cklucka
 • Löpmeter (För egen konstruktion)

Vanliga frÄgor om myggnÀt

Vilka alternativ finns pÄ myggnÀt till dörr?

Det viktiga med dessa myggnĂ€t Ă€r att de snabbt stĂ€ngs igen nĂ€r nĂ„gon passerat dörren. Det kan lösas pĂ„ flera olika sĂ€tt. En del nĂ€t har tyngder lĂ€ngst ner som ”drar” tillbaka nĂ€tet. En annan lösning Ă€r ett tudelat nĂ€t med starka magneter pĂ„ mitten. Dessa magneter ser till att det inte blir en springa. Ytterligare ett alternativ Ă€r att ha en ram (samma konstruktion som finns vid fönster) som nĂ€tet sitter pĂ„. Det skapas dĂ€rmed en innerdörr av myggnĂ€t.

Hur skyddas smÄbarn effektivast med nÀt?

BĂ„de till barnvagnar, bilbarnstolar och spjĂ€lsĂ€ngar finns specialanpassade myggnĂ€t. De barn som ligger pĂ„ en filt utomhus skyddas enklast med ett portabelt ”myggtĂ€lt” som stĂ€lls över filten. En produkt som Ă€ven kan anvĂ€ndas inomhus. Det finns Ă€ven nĂ€t som monteras ovanför sĂ€ngen och dĂ€rmed ger ett effektivt skydd.

Hur fungerar myggnÀt för sÀngen?

Det finns ett par olika modeller av myggnÀt som hÄller borta myggen frÄn sÀngen. Oavsett sÄ krÀvs en fÀstpunkt ovanför sÀngen. Det kan vara precis ovanför eller pÄ vÀggen ovanför huvudÀndan. NÀtet strÀcks sedan ner och fÀstes pÄ sidorna av sÀngen.