Nemaslug - biologiskt medel mot sniglar

Nemaslug innehåller så kallade nematoder - organismer som söker upp och dödar mördarsniglar och åkersniglar. Verkningsfullt utan onödiga gifter - ofarligt för barn och andra djur. Eftersom det rör sig om levande organismer är medlet en färskvara. Använd Nemaslug så snart som möjligt efter leverans, hållbarheten är 1-3 veckor i kylen.

Endast ett sökresultat


Mördarsnigelns härjningar

Mördarsnigelns mindre läskiga namn är spansk skogssnigel. Lika ohämmat som denna snigel förökar sig tar den för sig av allt ätbart i våra trädgårdar med förödande konsekvenser. Något som tillsammans med det faktum att de även äter sina döda eller skadade kamrater gett den öknamnet ”mördarsnigel”. Den hör inte hemma i vår svenska natur, men har lyckats finna sig tillrätta här. Den är oftast gråbrun eller rödbrun till färgen men kan också skifta mot svart. Den spanska skogssnigeln mäter cirka 12 centimeter och är tjock som en manstumme.

Vad är nematoder?

Nemaslug innehåller levande organismer i form av nematoden Phasmarhabditis hermaphrodita som i jorden tar sig fram till sniglar och tar kål på dem. Så småningom minskar antalet nematoder. För ett område på 100 kvadratmeter kan du räkna ett komplett skydd under 6 veckor. Med hjälp av nematoder kan du hålla din trädgård fri från mördarsniglar, utan att behöva gå i närkamp med de slemmiga varelserna. Det är smidigt och effektivt, och ofarligt för barn och andra djur.

Nemaslug är en funktionell bekämpningsmetod som också passar ekologisk odling.