Kattskrämma

Är du trött på grannarnas katter? De kan visserligen vara fantastiska djur men det är inte alla som vill ha besök av katter i sin egen trädgård. Katter gillar både att gräva och uträtta sina behov i såväl sandlådor som rabatter vilket ju de flesta inte uppskattar. Men det finns en enkel lösning på problemet, med hjälp av en kattskrämma kan du hålla katterna borta från din trädgård på ett både smidigt och giftfritt sätt.

Visar alla 2 resultat


Kattskrämma - detta behöver du veta

Om du har ett hus så har du kanske även en trädgård med både fina rabatter och sandlåda. Nygrävda rabatter och barnens sandlådor uppskattas dessvärre av fler än oss människor. Hela grannskapets katter ser gärna dessa platser som sina alldeles egna stora kattlådor, något som inte alls är speciellt trevligt. Att de dessutom hårar ner eller kan klösa sönder utemöbler eller trädgårdsdynor kan också upplevas som ganska irriterande. Men man behöver inte finna sig i detta utan det finns en lösning på problemet.

Giftfritt skydd mot katter

Genom att använda en kattskrämma håller du både katter och hundar borta från din trädgård utan att behöva ta till några som helst gifter. Du varken påverkar miljön eller riskerar att barnen kommer i kontakt med några skadliga ämnen. Kattskrämman drivs på batterier och har en inbyggd rörelsesensor som sänder ut skiftande ljudfrekvenser som katter och hundar ogillar och som på så sätt håller djuren borta från din trädgård.

Så fungerar en kattskrämma

De högfrekventa ljud som avges i den inbyggda högtalaren är inte hörbara för människor, men skapar en miljö som inte är dräglig att befinna sig i för hundar och katter. Med ett varierat ljudtryck skapas stress hos katter och hundar, och de kommer genast att söka sig någon annanstans. Den inbyggda rörelsesensorn känner av ett djur upp till 12 meter framför enheten, och då aktiveras högtalaren som ger ifrån sig detta störande ljud.

Du placerar ut en enhet på önskad plats i trädgården eller annat utrymme, och tack vare att den är batteridriven är den klar att användas direkt. Flera enheter kan kombineras för att skapa ett större täckningsområde om så önskas. En enhet klarar av att täcka en area av 200 kvadratmeter, beroende på terräng.

När du placerar ut kattskrämman är det viktigt att du placerar den på ett sätt så att den inte pekar mot grannens tomt eftersom den då aktiveras även när eventuella katter eller hundar rör sig på grannens tomt. Genom att istället se till att den pekar in mot din egen tomt förlänger du både produktens batteritid och livslängd.

Det finns visserligen många olika slags husmorsknep som cirkulerar runt såsom att använda sig av exempelvis vitpeppar, vitlök och citrusfrukter men huruvida dessa fungerar råder det en del tveksamheter kring. Med en kattskrämma kan du istället känna dig trygg och säker på att du slipper oönskade katter som rör sig i din trädgård och sprider ovälkommen gödsling i rabatter och sandlådor.