KattskrÀmmor

Är du trött pĂ„ grannarnas katter? De kan visserligen vara fantastiska djur men det Ă€r inte alla som vill ha besök av katter i sin egen trĂ€dgĂ„rd. Katter gillar bĂ„de att grĂ€va och utrĂ€tta sina behov i sĂ„vĂ€l sandlĂ„dor som rabatter vilket ju de flesta inte uppskattar. Men det finns en enkel lösning pĂ„ problemet, med hjĂ€lp av en kattskrĂ€mma kan du hĂ„lla katterna borta frĂ„n din trĂ€dgĂ„rd pĂ„ ett bĂ„de smidigt och giftfritt sĂ€tt.

Visar alla 2 resultat


KattskrÀmma - detta behöver du veta

Om du har ett hus sÄ har du kanske Àven en trÀdgÄrd med bÄde fina rabatter och sandlÄda. NygrÀvda rabatter och barnens sandlÄdor uppskattas dessvÀrre av fler Àn oss mÀnniskor. Hela grannskapets katter ser gÀrna dessa platser som sina alldeles egna stora kattlÄdor, nÄgot som inte alls Àr speciellt trevligt. Att de dessutom hÄrar ner eller kan klösa sönder utemöbler eller trÀdgÄrdsdynor kan ocksÄ upplevas som ganska irriterande. Men man behöver inte finna sig i detta utan det finns en lösning pÄ problemet.

Giftfritt skydd mot katter

Genom att anvÀnda en kattskrÀmma hÄller du bÄde katter och hundar borta frÄn din trÀdgÄrd utan att behöva ta till nÄgra som helst gifter. Du varken pÄverkar miljön eller riskerar att barnen kommer i kontakt med nÄgra skadliga Àmnen. KattskrÀmman drivs pÄ batterier och har en inbyggd rörelsesensor som sÀnder ut skiftande ljudfrekvenser som katter och hundar ogillar och som pÄ sÄ sÀtt hÄller djuren borta frÄn din trÀdgÄrd.

SÄ fungerar en kattskrÀmma

De högfrekventa ljud som avges i den inbyggda högtalaren Àr inte hörbara för mÀnniskor, men skapar en miljö som inte Àr drÀglig att befinna sig i för hundar och katter. Med ett varierat ljudtryck skapas stress hos katter och hundar, och de kommer genast att söka sig nÄgon annanstans. Den inbyggda rörelsesensorn kÀnner av ett djur upp till 12 meter framför enheten, och dÄ aktiveras högtalaren som ger ifrÄn sig detta störande ljud.

Du placerar ut en enhet pÄ önskad plats i trÀdgÄrden eller annat utrymme, och tack vare att den Àr batteridriven Àr den klar att anvÀndas direkt. Flera enheter kan kombineras för att skapa ett större tÀckningsomrÄde om sÄ önskas. En enhet klarar av att tÀcka en area av 200 kvadratmeter, beroende pÄ terrÀng.

NÀr du placerar ut kattskrÀmman Àr det viktigt att du placerar den pÄ ett sÀtt sÄ att den inte pekar mot grannens tomt eftersom den dÄ aktiveras Àven nÀr eventuella katter eller hundar rör sig pÄ grannens tomt. Genom att istÀllet se till att den pekar in mot din egen tomt förlÀnger du bÄde produktens batteritid och livslÀngd.

Det finns visserligen mÄnga olika slags husmorsknep som cirkulerar runt sÄsom att anvÀnda sig av exempelvis vitpeppar, vitlök och citrusfrukter men huruvida dessa fungerar rÄder det en del tveksamheter kring. Med en kattskrÀmma kan du istÀllet kÀnna dig trygg och sÀker pÄ att du slipper oönskade katter som rör sig i din trÀdgÄrd och sprider ovÀlkommen gödsling i rabatter och sandlÄdor.