Insektsmedel

Oavsett om du har problem med myror, getingar, flugor, mygg, silverfiskar, tvestjärtar, loppor eller andra insekter har vi ett brett utbud av mycket effektiva insektsmedel för att enkelt bli av med dem.

Genom att förbereda inför säsongen med att ha ett bra insektsmedel hemma och nära till hands kan du snabbt åtgärda de mest akuta problemen med skadeinsekter. I vår webbutik hittar du luktfria och giftfria medel som går att använda i hela huset och även utomhus. Perfekt om det finns barn eller husdjur i familjen.

Visar alla 5 resultat


Insektsmedel mot myror

Om man har problem med myror eller andra krypande skadeinsekter är exempelvis medlet MyrNIX™ en bra produkt att använda. Insektsmedlet rekommenderas av Anticimex och är en naturprodukt av
100% kiselgur utan nervgift och som är KRAV-godkänt. Medlet går att använda överallt som i köket, skafferiet, garderoben, förrådet eller på altanen. Medlet strös ut på önskat område och efter några dagar är det bara att dammsuga upp det och eventuellt fylla på med nytt om det behövs.

Spray mot loppor

Att få in loppor i hemmet är inte kul men det finns bra spray som både är giftfritt och luktfritt. Sprayen Flea-X är ett snabbverkande loppmedel med en långtidseffekt upp till tre veckor. Loppsprayen fungerar både för färdigutvecklade loppor och även deras ägg. Loppor kommer in i hemmet oftast genom husdjur och håller sig gärna på samma ställen som djuren exempelvis i hundkorgen, på mattor men även i stoppade möbler, golvspringor med mera. Glöm inte att också behandla husdjuren med loppschampo!

Insektsmedel för silverfiskar, flugor, getingar och insekter

Det finns även sprayer för annan ohyra som silverfiskar, gråsuggor, tvestjärtar, kackerlackor och andra insekter. Produkten Ohyra Effekt® är ett bra insektsmedel för många typer av krypande insekter. Medlet har en lång verkningstid på upp till 6 veckor och innehåller naturliga pyretriner från krysantemumblomman som på ett effektivt sätt dödar insekterna.

För flugor, getingar, mygg och andra flygande insekter kan man med fördel använda Flug Effekt® Flugspray med ingredienser från växtriket. Se till och köpa hem i god tid för all utomhusvistelse för att kunna sitta och avnjuta kaffe och annat gott i fred. Sprayen fungerar lika bra inomhus så att man får en lugn natts sömn utan störande flygfän.

Spray som skyddar växter mot bladlöss

Det finns bladlöss, spinn och flera andra skadedjur som kan drabba växter. Insektsmedlet Skadekryps Effekt® är en spray som är skonsam för dina växter, både inomhus och utomhus. Medlet bryts snabbt ner i naturen.

Det är en naturlig produkt som består av vanliga fettsyror och såpor. Sprayen bekämpar insekterna mekaniskt utan några skadliga gifter. Såpa är naturligt och gör varken skada på växter eller miljö.

Vanliga frågor och svar om insektsmedel

Kan man använda insektsmedel inomhus?

Ja, de insektsmedel som vi säljer går utmärkt att använda även inomhus.

Hur använder man insektsmedel?

Är det ett insektsmedel i sprayform så sprayar man det direkt på skadeinsekterna eller där de befinner sig.

Hur länge verkar insektsmedel?

De flesta är långtidsverkande och ger effekt i ungefär en månad. Därför är det bra att spraya insektsmedel där insekterna oftast brukar sätta sig.

Hur dör insekterna av insektsmedel?

Det finns två olika typer av medel. Det ena är ett medel med pyretriner som gör att insekterna dör snabbt när de kommer i kontakt med medlet. Det andra är medel baserat på fettsyror och såpa som gör att insekterna kvävs till döds.