Getingfälla

Med getingfällor kan getingar bekämpas över en mindre yta. Fällan lockar till sig getingarna varpå de kryper in i fällan och dränks. Vid större problem bör däremot bekämpning ske med getingspray/skum vilket bekämpas hela getingbon.

Visar alla 9 resultat

-9%
Det ursprungliga priset var: 549 kr.Det nuvarande priset är: 499 kr.
-10%
Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 89 kr.
-13%
Det ursprungliga priset var: 149 kr.Det nuvarande priset är: 129 kr.

Fördelar med getingfällor

  • Fånga getingar utan gifter. Använd lockmedel som hittas i de flesta kök.
  • Både utomhus och inomhus. Fällan lockar till sig och dödar getingarna.
  • Goda kundrecensioner. Flera kunder har berättat om fällans effektivitet.

Funktion och användning

Getingfällor finns i flera olika modeller men oavsett utseende/modell så fungerar de samma sätt.

  1. Häll i lockmedel

Häll i lockmedel (något sött och doftande) i behållaren. Stäng igen locket.

  1. Placera ut getingfällan

Placera ut ett par getingfällor på de platser där getingar har iakttagits. Det kan både vara inomhus och utomhus. Kom däremot ihåg att fällans funktion är att locka till sig getingarna. De bör därmed inte ställas/hängas där man själv vill kunna befinna sig. Fällorna bör exempelvis inte sättas upp vid entréer, fönster eller ställas på matbord.

  1. Getingarna fångas

Getingarna kommer att lockas till fällan genom dess klargula färg samt söta lukt. De kryper ner i den för att komma åt det söta – men kan sedan inte ta sig ut. De kommer därmed att drunkna i lockmedlet.

  1. Kontrollera – töm – återanvänd

Kontrollera om getingar har fångats några gånger i veckan. Hittas inte någon geting i fällan bör den flyttas till ett annat ställe där getingar ofta förekommer. Finns det flera döda getingar kan den tömmas, rengöras, laddas och hängas upp igen.

De flesta getingfällor är tillverkade i hårdplast och kan rengöras med diskmedel eller i diskmaskin. Rengör alltid fällan ordentligt så att inte lockmedel ligger kvar och möglar eller jäser.

Olika modeller – Vad skiljer dem åt?

Det är inte mycket som skiljer de olika modellerna åt. De har exakt samma funktion (se ovan) så det enda som skiljer är om lockmedel följer med eller inte – samt dess utseende.

  • Med eller utan lockmedel

Köp getingfällor med lockmedel om du tycker det är bekvämt att få ”allt på en gång”. I annat fall kan outspädd saft, sirap eller annat sött användas för att locka till sig getingarna. De lockmedel som följer med är däremot framtestade för riktigt bra resultat.

  • Utseende

Ska fällan se ut som en bikupa, honungsburk eller annat? Det är enbart en smaksak utifrån vad som smälter in på altanen eller i trädgården. Huvudsaken är att de har en klargul färg vilket därmed bidrar till att locka till sig getingarna.

  • Eller skräm bort dem (mer djurvänligt)

Vill du inte döda getingarna men ändå få bort dem från altanen eller entrén? Ett alternativ är att sätta upp getingskrämmor. Det är en imitation av ett getingbo som exempelvis kan hängas upp i taket på altanen.

Eftersom getingar är territoriala insekter kommer de att ”skrämmas” bort av det fejkade getingboet. Effekt ges däremot enbart om det inte finns andra getingbon inom ca 5 meter. Se till att ta bort eventuella bon innan attrappen sätts upp.

FAQ

Varför har man i diskmedel i lockmedlet?

Två droppar diskmedel räcker för att bryta ytspänningen vilket gör att getingar (och flugor) snabbare drunknar.

Kan getingfällan sättas bredvid ett getingbo för att döda alla getingar?

Nej, getingfällor fångar och dödar enstaka getingar. De kan inte användas för att döda hela populationer. Kan ett getingbo identifieras ska detta istället tas bort alternativt sprayas med getingskum. Getingskum kan även användas för att täppa till springor i det fall som getingarna bosatt sig i en vägg eller liknande.

Kan jag bygga en egen getingfälla?

De flesta insektsfällor kan byggas på egen hand genom att man efterliknar dess konstruktion. I detta fall krävs en behållare, som inte getingarna kan krypa ut från, samt lockmedel.