Flugfångare

Använd flugfångare för att fånga in och minimera beståndet av flugor. Det finns modeller både för inomhus- och utomhusbruk vilka även kan kompletteras med klassiska klisterfällor.

Visar alla 16 resultat

-35%
Det ursprungliga priset var: 229 kr.Det nuvarande priset är: 149 kr.
-23%
Det ursprungliga priset var: 129 kr.Det nuvarande priset är: 99 kr.
-9%
Det ursprungliga priset var: 549 kr.Det nuvarande priset är: 499 kr.
-10%
Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 89 kr.
-10%
Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 89 kr.
-11%
Det ursprungliga priset var: 1,399 kr.Det nuvarande priset är: 1,250 kr.

Snabbguide: Funktion och användning

  • Välj flugfångare för inomhus- eller utomhusbruk

Kontrollera alltid om flugfångaren är anpassad för att användas inomhus eller utomhus. Delvis kan utomhusprodukter användas inomhus – men inte tvärtom. 

  • Montera på rätt höjd

Ställ flugfångaren nära ett fönster (om det är där som flugorna kommer in) och på ca 2 meters höjd. Genom att placera den högt hålls den på behörigt avstånd från barn och husdjur. Dessutom flyger flugor generellt inte nere vid golvet.

  • Fånga dygnet runt – främst på natten

Ha på flugfångaren dygnet runt för att konstant bekämpa flugor och andra insekter. Framförallt är det viktigt på natten då UV-ljuset gör bäst effekt om det är mörkt ute.

Flugfångare för inomhushusbruk- eller utomhusbruk

Det som främst avgör vilken flugfångare som ska köpas in är om den ska användas utomhus eller inomhus. Klisterfällorna är mest flexibla då de inte drivs av el.

För inomhusbruk

De flesta UV-fällorna är enbart avsedda att användas inomhus. Detta på grund av de drivs av el. Via UV-ljus lockas flugorna till fällan och dör sedan av elektrisk stöt. Fångar effektivt flugor och ett flertal flygande insekter. Kontrollera hur många kvadratmeter som fällan är verksam på och komplettera med fler fällor vid större yta. 

För utomhusbruk

Produkter som drivs med el måste vara uppmärkta för utomhusbruk för att de ska få användas ute eller på platser där det förekommer fukt. Risken är annars att fällan får kortslutning vilket riskerar brandrisk. 

Det finns UV-fällor för utomhusbruk vilka generellt kostar något mer på grund av den ökade säkerheten. 

Klisterfällor – Både ute och inne

Klisterfällor kan användas både utomhus och inomhus. Det enda som är viktigt är att fällorna placeras under tak så det inte regnar på dem. 

En av de allra vanligaste modellerna är spiralfällan som dras ut och hängs upp i en krok i taket på altanen, dasset eller i förrådet. Se till att hänga den på en plats så inte någon går förbi och får klisterfällan i huvudet/håret.

FAQ

Kan myggfångare användas som flugfångare?

Ja, en del myggfångare attraherar även flugor och andra flygande insekter. Ett exempel är AMT 100+ Rapid Action som med dofttabletter lockar till sig ett flertal insekter. Denna fälla är anpassad för utomhusbruk.

Hur ofta behöver UV-rören bytas ut?

En orsak till att flugfångare med UV-lampa inte är lika effektiv som från början är att dess UV-lampa minskat i effektivitet. Läs i instruktionsmanualen om lamporna bör bytas ut. Till de större flugfångarna finns separata UV-lampor att köpa. Vanliga UV-lampor kan behöva bytas en gång per år medan LED-lampor räcker avsevärt längre.

Vad finns det för olika klisterfällor?

Klisterfällor finns i ett flertal olika varianter. Välj det alternativ som bäst passar den plats där flugorna brukar befinna sig. Flyger de omkring i ett rum kan spiralfällor hängas från taket och är problemet störst vid fönster passar klisterfällor som sätts fast på fönstrets insida bäst.