Fästingspray

Med ett bra skydd kan du röra dig fritt i natur och skog samtidigt som du slipper fästingar och minskar risken för eventuella sjukdomar som exempelvis TBE. Fästingspray är ett effektivt skydd mot fästingar som hindrar dem från att bita. Många fästingsmedel fungerar även mot mygg, bin eller hästflugor.

Ta en titt i vår webbutik och kika igenom vårt sortiment av fästingprodukter där du hittar både fästingspray och fästingplockare. Skydda dig mot fästingbett med en effektiv fästingspray.

-13%
Det ursprungliga priset var: 159 kr.Det nuvarande priset är: 139 kr.
-14%
Det ursprungliga priset var: 695 kr.Det nuvarande priset är: 599 kr.
-8%
Det ursprungliga priset var: 487 kr.Det nuvarande priset är: 449 kr.
-11%
Det ursprungliga priset var: 436 kr.Det nuvarande priset är: 389 kr.

Så använder man fästingspray

Spraya ett jämnt lager på speciellt utsatta ställen och massera in produkten. Främst gillar fästingar att bita sig fast i olika kroppsveck som i arm- och knäveck. Undvik att spraya på infekterad eller skadad hud.

Vill man använda medlet i ansiktet kan man spraya i händerna för att därefter massera in det i ansiktet, men undvik området närmast ögon och mun. Tänk på att inte spraya i barns händer då de gärna petar sig i ögonen och stoppar fingrarna i munnen.

En fästingspray verkar i ungefär 6 timmar men vissa variationer kan förekomma. En del varianter är vattenfasta för att klara både bad och svettningar. Det går även att spraya medlet lätt utanpå kläder.

Fler tips för skydda sig mot fästingar

Förutom att använda en fästingspray är det alltid bra att skydda kroppen med kläder.

  • Mörka kläder drar till sig färre fästingar. Däremot är det lättare att upptäcka dem på ljusa kläder.
  • Stövlar eller långbyxor instoppade i strumpor och långärmad skjorta är bra om man ska röra sig i exempelvis högt gräs.
  • Myggmedel brukar också fungera bra mot fästingar.

Glöm inte bort att kolla igenom hela kroppen för att leta efter fästingar om man har varit någonstans där det kan vara fästingar. Fästingar trivs i högt gräs så det bästa är om man kan hålla sig på områden utan gräs eller med klippt, kort gräs för att minska risken.

Fästingplockare om man ändå får fästingbett

Skulle man ändå ha oturen att få ett fästingbett är det bra att plocka bort fästingen så fort som möjligt för att minska risken för fästingöverförda sjukdomar. Då är det bra att använda en fästingplockare. De är smidiga och gör det enklare att ta bort fästingen utan att något sitter kvar eller att man klämmer ur fästingens eventuella smittsamma ämnen in i såret.